Responsive Menu
Add more content here...


Radu Căpîlnaşiu s-a retras din funcţia de preşedinte PNL Zalău. Locul său a fost luat de inginerul Mihai Crişan

by Mihai POP
0 comment 56 views
A+A-
Reset

Fostul primar al municipiului Zalău a făcut un pas în spate în activitatea sa politică. În şedinţa din 11 iulie, Biroul Politic Judeţean al PNL Sălaj a numit un preşedinte interimar tânăr, care vrea să se afirme în scena politică


După alegerile europarlamentare din luna mai, PNL Sălaj a trecut la un amplu proces de analiză a rezultatelor pe fiecare organizaţie locală în parte.

Totodată Biroul Executiv Naţional a decis evaluarea fiecărei filiale judeţene în parte, filiala PNL Sălaj fiind evaluată în data de 26 iunie.

Conform președintelui Lucian Bode, scopurile acestor analize erau următoarele:

– să învăţăm din aceste alegeri (aceste alegeri au spulberat un mit: „nu merg la vot  pentru că oricum votul meu nu contează”. Dar mobilizarea şi rezultatul au dovedit contrariul;

– noi trebuie să valorificăm acest rezultat în perspectiva alegerilor prezidenţiale, locale şi parlamentare pe care PNL le va câştiga.

Nu mai puţin de 11 organizaţii din Sălaj intră într-un proces de restructurare

La finalul acestor analize, BPJ al PNL Sălaj a luat câteva decizii.

Cu ocazia şedinţei din 11 iulie, la propunerea şefilor de sectoare şi cu consultarea Birourilor Politice Locale (BPL) o serie de organizaţii locale vor trece în perioada următoare printr-un  proces de restructurare.

În urma acestui proces, fie va fi stabilită o conducere interimară, fie se vor întări BPL ale unor organizaţii locale.

Vizate sunt organizaţiile din comuna Bănişor, Bocşa, Carastelec, Cristolţ, Letca, Meseşenii de Jos, Mirşid, Pericei, Sîg, Sânmihaiu Almaşului şi Şimişna.

Se dorește ca acest proces de restructurare să fie finalizat până pe data de 11 august, după care PNL şi Klaus Iohannis intră în precampanie pentru alegerile prezidenţiale.

Fostul primar al municipiului Zalău şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte PNL Zalău

Luând act de demisia domnului Radu Căpîlnaşiu din funcţia de preşedinte al organizaţiei Zalău, în urma consultării BPL s-a decis în şedinţa Biroului Politic Judeţean numirea unui preşedinte interimar.

Totodată, s-a stabilit la organizaţia Zalău şi un calendar pe care noul birou interimar al PNL Zalău să-l respecte.

Astfel, până la finele săptămânii viitoare, BPJ va trebui să aprobe un nou birou interimar, dar şi un plan de acţiuni concrete, în ce priveşte implicarea în procesul de strângere de semnături pentru susţinerea candidaturii preşedintelui României.

În fine, va trebui să fie desemnat candidatul pentru funcţia de primar al municipiului Zalău, din partea PNL.

Cu această ocazie, a fost stabilit şi noul preşedinte interimar al PNL Zalău, după ce fostul primar al Zalăului a decis să se facă un pas în spate în politică.

În locul lui Radu Căpîlnaşiu, în fotoliul de preşedinte al organizaţiei municipale se află acum Mihai Crişan – un tânăr dornic de afirmare pe scena politică.

Mihai Crişan: „Sunt perfect conștient de dimensiunea acestei provocări. Vom lucra extrem de serios la două obiective clare – desemnarea unui candidat cu șanse reale pentru Primăria Zalău și câștigarea alegerilor prezidențiale

Actualmente inginer la Compania de Apă Someş SA Zalău, Mihai Crișan este absolvent al Facultății de Construcții (în limba engleză) și are masteratul tot în domeniul ingineriei.

Lucrează în domeniu de 6 ani, iar în cadrul Partidului Național Liberal activează încă din timpul studenției.

Din anul 2014, e membru al filialei Zalău, iar în urma alegerilor interne din 2017 a fost ales președinte al Organizației Municipale de Tineret – TNL Zalău.

„În privința nominalizării mele ca președinte al PNL Zalău, vă pot spune că sunt perfect conștient de dimensiunea acestei provocări. Însă, în același timp, consider că, dincolo de persoana mea, important este mesajul pe care încercăm să-l transmitem – oamenii tineri, responsabili și implicați au șansa să își facă vocea auzită în cadrul partidului cu cea mai mare anvergură istorică din România. De aceea, vreau să le mulțumesc tuturor colegilor care mă susțin în acest demers.

Totodată, știu că este vorba doar de un interimat, dar pe parcursul acestei perioade de câteva luni vom lucra la două proiecte extrem de importante pentru organizația municipală – desemnarea candidatului la Primăria Zalău și demararea precampaniei pentru alegerile prezidențiale. Alături de colegii mei, în cel mai scurt timp, voi propune un nou Birou Politic Local, care să se ocupe de aceste proiecte. Îmi doresc să avem parte de un birou funcțional, cu oameni care să-și asume extrem de serios două obiective extrem de clare – câștigarea alegerilor prezidențiale (cu un scor bun, încă din primul tur) și desemnarea unui candidat cu șanse reale pentru Primăria Zalău”, a spus Mihai Crişan – preşedinte interimar BPL Zalău.

Totodată noul lider al PNL Zalău vrea să atragă în perioada următoare noi membri, dar şi să lucreze la îmbunătăţirea comunicării cu zălăuanii, prin diferite canale.

În următoarele luni ne vom axa pe atragerea de noi membri, precum și pe o mai eficientă organizare a comisiilor interne, a organizațiilor speciale – tineret, femei. Alături de colegii mei cu mai multă experiență, de oamenii noi care vor veni și de toți cei care își doresc să vină cu idei constructive, vom încerca să ajutăm candidatul la funcția de primar cu un proiect fezabil și care să țină cont de prioritățile zălăuanilor. Pe lângă îmbunătățirea comunicării interne, îmi propun să avem și o comunicare mai intensă cu zălăuanii – atât face to face, prin acțiuni și întâlniri  punctuale, cât prin intermediul social media și, nu în ultimul rând, prin intermediul mass-media”, a conchis Mihai Crişan.

You may also like

Leave a Comment