Iubirea dintre părinți și copii este dintotdeauna și pentru totdeauna

by Tiberius NICODA
0 comment 168 views
A+A-
Reset

Părinții încă din prima zi au grijă de fiecare nevoie a pruncilor lor. Ei nu dorm nopțile, te hrănesc, sunt grijulii și fac tot posibilul ca să creșteți niște adulți fericiți. Corect?

Și deși, la bătrânețe, părinții își pot enerva copiii, este foarte important să nu se uite de toate acele lucruri pe care le-au făcut pentru ei. Desigur, de asemenea, ar putea face greșeli, dar mamele și tații au continuat să încerce de dragul copiilor lor.

I-au ținut mâna în momentele slabiciunii lor și le-au împărtășit momentele de bucurie. Copiii sunt cei mai importanți oameni din viața părinților. Nu avem mult timp în această lume și, probabil, răbdarea este cel mai mic lucru pe care îl poți oferi părinților. Fii mereu amabil cu cei care te iubesc mai mult decât orice.

“Pupă-l cât încă mai stă la pupat! Ține-l în brațe cât încă mai stă. Veghează-i somnul cât încă doarme lângă tine. Spală-l cât încă se mai lăsă spălat. Îmbracă-l cât încă nu se opune. Și pupă-l, pupă-l în plus, că pupatul de azi nu se mai pune mâine. Profită acum. Asta e superpromoția care nu se mai întoarce. Joacă-te cât încă te mai roagă pe tine. Fă-i de mâncare la ce oră vrea. Clătite. Orez cu lapte. Macaroane cu brânză.

Dacă poți, dacă e în puterea ta, nebunii nu există, ci doar bucurii pentru copil și părintele său. Răspunde-i la toate dece-urile obsesive. Ascultă-l cât încă te mai căută pe tine. Observă-l, câtă nevoie are să fie văzut chiar acum. Imediat poate fi prea târziu. Momentele astea sunt averile noastre de la bătrânețe, sunt toată agoniseala după ce ei cresc și se desprind. Când brațele ne rămân goale, paturile reci și serile nederanjate.

Pupați-i pe creștet, pe obraz, pe mânuțe, țineți-i în brațe, citiți-le de o mie de ori cartea care le place, rămâneți cu ei până adorm. Și fiți prezenți la fiecare pupat, că așa ca acum, când sunt micuți și pufoși, n-o să-i mai pupați când cresc, nici la sărbătoare.”

(text preluat de la Parintele Constantin Necula)

You may also like

Leave a Comment