Responsive Menu
Add more content here...


Pumni de aur. Margareta Hidigan câştigă a patra Cupă a României

Sportiva pregătită de Adrian Popuţea a cucerit o nouă medalie de aur la Cupa României, a patra din carieră, dar prima obţinută la seniori. Şimleuanca a reuşit să câştige finala prin abandon, după ce adversara a fost numărată de trei ori

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 436 views
A+A-
Reset

Margareta Hidigan a intrat în istoria boxului sălăjean. Asta e clar. Sportiva a fost descoperită în anul 2018, la Şimleu Silvaniei, de către antrenorii Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea. Firavă, dar cu o inimă de fier şi pumni de oţel, Margareta şi boxul a fost o dragoste la prima vedere, iar progresul şi-a urmat calea naturală. Sportiva s-a remarcat rapid la competiţiile naţionale, reuşind să devină campioană naţională chiar din primul an de când practica box. După titlul cucerit în 2018, au urmat medalii de aur în 2020, 2021 şi 2023.

Totodată, şimleuanca a fost primul sportiv al secţiei de box de la CSM Zalău care a devenit cel mai bun sportiv al Sălajului. În plus, Hidigan a fost primul pugilist sălăjean care a participat de trei ori la Campionatele Europene în anii 2020, 2021 şi 2022. Mai mult, eleva lui Adrian Popuţea este şi vicecampioană balcanică.

În acest weekend, Margareta Hidigan a mai completat o pagină de istorie în cartea boxului sălăjean, devenind doar al cincilea sportiv sălăjean care câştigă Cupa României la nivel de seniori. Flavia Iacob (2008), Alina Ştirb (2009), Adrian Popuţea (2013, 2014 şi 2017) şi David Anton (2024) sunt pugiliştii sălăjeni care au cucerit Cupa României la nivel de seniori.

Pentru Margareta Hidigan este a patra Cupă a României din carieră, celelalte fiind cucerite la juniori şi tineret în anii 2019, 2020 şi 2022.

În finala Cupei României, şimleuanca a învins-o pe Maria Niţescu, recent devenită campioană mondială la boxul fără mănuşi.

„Margareta a fost un adevărat supraom din toate punctele de vedere la Cupa României. Se antrena după orele de serviciu, în weekend-uri. O felicit şi sper să ajungem împreună la înalta performanţă”, ne-a declarat Adrian Popuţea.

You may also like

Leave a Comment