Responsive Menu
Add more content here...


VIDEO. 16 pui de pisică aruncați la un tomberon din Zalău de către indivizi cu suflete de câine

by Tiberius NICODA
0 comment 568 views
A+A-
Reset

Lipsa de omenie și empatie ne pune zilnic în fața unor întâmplări care ne întăresc convingerea că din păcate, anumiți indivizi, cu toată evoluția omenirii, au rămas – la propriu și la figurat – la stadiul de patrupede.

Astfel, într-o postare făcută pe pagina de facebook de către Asociația de Protecție Sălaj-Zalău, aflăm că – pe data de 11 mai 2024  – cineva a abandonat în zona tomberoanelor de lângă stația PECO din cartierul Porolissum de la Zalău nu mai puțin de 16 pui de pisică. Puțin spus abandonați, ci chiar aruncați ca și niște gunoaie.

Pe lângă faptul că legea prevede o serie de sancțiuni unele chiar penale în ceea ce privește protecția animalelor, încă mai sunt și mai există indivizi, că oameni nu-i putem numi, care ucid, abandonează sau maltratează animale de tot felul.

Oricâte legi și norme ar exista pe lume, atâta vreme cât decența, educația și omenia, spiritul de bun creștin nu sunt sădite-n om și însușite ca atare, ne vom confrunta în continuare, din păcate cu astfel de întâmplări.

Până la urmă, ce ne mai miră la atitudinea și la comportamentul unora în mijlocul cărora cu voie, de nevoie suntem siliți ca să trăim?

Atâta vreme cât unii pretinși oameni și-s doar cu numele, ce-s între oameni, urăsc, hulesc, bat, torturează, ucid alți oameni, aproape că nu ne mai miră nimica, dar categoric ne îngrețoșează.

În zilele noastre, respectul scade încet pe zi ce trece. Fiintele umane, în general, devin din ce în ce mai egocentrice si insensibile față de cei din jur. Sunt din ce în ce mai multi oameni care actionează cu descurajare si, din păcate, comportamentul lipsit de respect devine un lucru normal în lumea de azi.

Datoria noastră ca oameni normali este aceea de a denunța orice abatere și derapaj moral, legal, de a lua măsuri chiar în modul cel mai direct asupra acelora care nu înțeleg normele traiului comun și regulilor, legilor societății omenești.

Aceia care nu se conformează, cărora nu se pot adapta și nu le plac cerințele de minimă decență și de comportament uman, trebuie puși și la respect și chiar la zidul infamiei și duși acolo unde le este locul, nu între animale căci pentru ei este prea nobil locul, ci chiar puși într-o colonie izolată de nulități.

Altfel, dacă îi tolerăm pe cei nemernici și nesimțiți, nu numai că, ca și societate nu ne facem bine niciodată, ci ne vom betegi cu toții de rău și de urât.

You may also like

Leave a Comment