Responsive Menu
Add more content here...


Pugilistele de la CSM Zalău şi-au asigurat şapte medalii la Campionatul Naţional de Box

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 12 views
A+A-
Reset

Obiectivul Clubului Sportiv Municipal era obţinerea a cel puţin 5 medalii cu două prezenţe în marea finală. Însă, pugilistele zălăuane au impresionat şi au reuşit să-şi asigure nu mai puţin de 7 medalii, iar azi patru dintre ele vor boxa în marea finală


Lotul feminin de la CSM Zalău este unul dintre cele mai valoroase din ţară, după cum îl caracteriza antrenorul Adrian Popuţea. În aceste zile, pugilistele au şansa să-şi demonstreze valoarea şi să justifice afirmaţia antrenorului.

În aceste zile, la Bucureşti a avut loc Campionatul Naţional de Box Feminin, competiţie la care CSM Zalău a trimis o delegaţie formată din opt sportive însoţite de instructorul de box, Darius Forai, cel care are un contract de voluntariat cu CSM Zalău.

Dasiana Cozma, Diana Tănăsescu, Maria Szatmari, Margareta Hidigan, Rafaela Dovlete, Andreea Ardelean, Mara Haran şi Andreea Varga sunt pugilistele în care Clubul Sportiv Municipal îşi pune speranţa la acest Campionat Naţional. 

Obiectivul clubului a fost cucerirea a cel puţin 5 medalii, dar şi prezenţa în două finale. Însă, sportivele de la CSM Zalău au impresionat şi au reuşit să depăşească aşteptările antrenorilor.

Astfel, din cele opt sportive participante, şapte sunt medaliate. Dacă trei sportive se vor mulţumi cu medalia de bronz, celelalte patru vor boxa astăzi în marea finală. 

La cadeţi, Dasiana Cozma (48 kg) – o sportivă începătoare, dar despre care Adi Popuţea crede că va fi campiona României anul viitor, a luat locul 3. Sportiva este originară din Bozna, sat din care făcea naveta ca să ajungă la antrenamente.

Tot medalie de bronz a obţinut şi Maria Szatmari, cea care a boxat la junioare, categoria 50 kg. Aceasta a trecut în primul tur de o sportivă din Teleorman, dar a pierdut în urma unui meci foarte disputat cu Carmen Cocoş de la Bistriţa.

La junioare, la categoria 63 de kilograme a boxat şimleuanca Rafaela Dovlete, care însă a pierdut joi meciul din semifinale şi s-a mulţumit cu medalia de bronz.

Campioană naţională în 2019 şi câştigătoarea Cupei României din 2020, Diana Tănăsescu a ajung în finala categorie 65 kg, la categoria de vârstă cadeţi, acolo unde va boxa astăzi cu o sportivă de la Salonta.

În finala a ajuns şi Margareta Hidigan, cea care are în palmares un titlu naţional, cucerit în anul 2018, fiind şi câştigătoarea Cupei României din 2019. Şimleuanca va boxa astăzi în finală, în compania lui Cosmina Cristea.

Şi cele două sportive participate la categoria de vârstă tineret au reuşit să ajungă în marea finală, urmând ca în gala de astăzi să boxeze cu gândul la medaliile de aur. Astfel, Andreea Varga (cat. 51 kg) şi Mara Hăran (+81 kg) vor boxa cu o sportivă de la Năvodari, respectiv Târgu Jiu.

Să spunem că la Bucureşti a avut loc şi o şedinţă de Birou Federal, acolo unde s-a luat în calcul disputarea Cupei României la Seniori în perioada 25 – 28 noiembrie, dar şi Campionatul Naţional de Cadeţi, la Arad, în perioada 3 – 6 decembrie.

You may also like

Leave a Comment