Responsive Menu
Add more content here...


PSD și PNL se pregătesc pentru alegerile din 2024. Rareș Bogdan și Mihai Tudose printre candidați?!

by Mihai POP
0 comment 142 views
A+A-
Reset

PNL și PSD se pregătesc pentru lupte grele în 2024. PNL îl scoate la înaintare pe Rareș Bogdan, iar PSD pe Mihai Tudose. Rezultatele alegerilor europarlamentare ar putea decide rezultatele următoarelor scrutine electorale desfășurate la nivel național


Partidele din coaliția de guvernare condusă de premierul Marcel Ciolacu se pregătesc intens pentru alegerile din 2024.

Lucian Bode, fost ministru de Interne,  ales în cadrul Biroului Politic al Partidului Național PNL, a fost ales cu unanimitate de voturi pentru a deveni șef al campaniei electorale în cadrul alegerilor europarlamentare.

Partidul Social Democrat anunță că Mihai Tudose, fost premier, va fi șeful campaniei electorale și este favorit să deschidă lista la europarlamentare.

Liberalii scot „arsenalul greu” pentru alegerile din 2024

Potrivit surselor citate de Știripesurse, PNL va trimite la luptă cei mai aprigi membri în prima linie. Printre aceștia se enumeră Rareș Bogdan, Lucian Bode, Dan Motreanu și Gheorghe Flutur.

Aceștia vor conta pe sprijinul acordat de Iulian Dumitrescu, Ion Dumitrel, Emil Boc, Vasile Blaga și Ilie Bolojan.

Șefii județeni care nu-și vor atinge obiectivele asumate în alegeri vor fi obligați să renunțe la funcțiile de partid. Inclusiv fostul premier și actual lider de partid, Nicolae Ciucă, este vizat dacă PNL nu atinge un scor electoral după așteptările membrilor de partid.

Alegerile europarlamentare, primul test

Alegerile europarlamentare vor fi decidentul următoarelor alegeri prezidențiale și locale, și dacă va fi cazul, al alegerilor parlamentare din același an.

Avangarde a efectuat un sondaj de opinie la cererea celor de la PSD. Acesta s-a desfășurat în perioada 20 – 28 septembrie 2023 și au participat 994 de respondenți.

Un sondaj Avangarde realizat în intervalul 20-28 septembrie plasează, în continuare, partidele de guvernare pe primele două poziții. Potrivit măsurătorii, dacă duminica viitoare ar avea alegeri parlamentare, voturile s-ar distribui în felul următor: PSD – 31%, PNL – 21%, AUR – 19%, USR – 13%, UDMR – 5%, SOS-Șoșoacă – 5%. Celelalte partide ar obține un procent mai mic de 5% care permite intrarea în Parlament.

Alegeri parlamentare 2024: PSD obține 30% din voturi

La mare distanță, PNL și AUR se clasează pe locul doi, cu o intenție de vot de 19%. După ce a ieșit de la guvernare, imaginea partidului USR s-a erodat considerabil.

Doar 12% din electorat ar vota pentru partidul condus de Cătălin Drulă. UDMR-ul lui Kelemen Hunor se menține în același bazin electoral cu o intenție de vot de 5%.

Sondajul INSOMAR arată și nivelul de interes al persoanelor cu drept de vot pentru evenimentele politice. Aroximativ o cincime din populația României cu drept de vot este interesată de climatul politic al țării, în timp ce aproape 35% afirmă că nu sunt interesați de evenimentele care au loc pe scena politică.

Sursa: evz

You may also like

Leave a Comment