Responsive Menu
Add more content here...


PSD și PNL au decis: vor avea liste comune la europarlamentare și alegeri comasate cu localele în iunie. Varianta este să fie alegeri prezidențiale în septembrie

Șefii din PSD și PNL au convenit de comun acord ca alegerile din 2024 să fie pe liste comune la Parlamentul European și comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, pe 9 iunie. Înțelegerea trebuie validată de cele două partide

by Tiberius NICODA
0 comment 20 views
A+A-
Reset

Vicepreședintele social-democrat Mihai Tudose a justificat deciziile luate în această dimineață (21 februarie), în ședința Coaliției, cu o cercetare sociologică.

Se susține că: „Mai mult de 60% din români doresc comasarea și o majoritate chiar mai mare dorește o continuitate a guvernării și o coerență a guvernării”, a spus Mihai Tudose, potrivit unei cercetări sociologice care a fost realizată prin telefon de către Avangarde pe 950 de subiecți cu două zile înainte de decizia Coaliției, în perioada 19-20 februarie și are o marjă de eroare de plus/minus 3,1%.

Rareș Bogdan,în calitate de Prim-vicepreședintele al PNL,a explicat deciziile prin faptul că România are un rol decisiv în contextul regional tensionat și a dat de înțeles că hotărârile au fost discutate cu Bruxelles-ul.

„La Bruxelles am avut întâlniri pentru a explica șefilor de grupuri politice ce se întâmplă în România. Responsabilitatea Guvernului României e uriașă în contextul regional complicat. România e stat cheie. Cel mai important lucru e continuarea guvernării într-un mod coerent, asumat”, a explicat liderul liberal.

Mihai Tudose – europarlamentar, a întărit teza că PSD și PNL,anume, că, partide cu doctrine diferite, trebuie să se alieze și în alegerile din 2024 ca să mențină echilibrul în fața pericolului extremismului.

„Trebuie să avem în vedere ce se întâmplă în Europa. Nu putem să fim defazați complet”, a mai spus Tudose.

Diseară, de la ora 19.00, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor avea o conferință de presă în cadrul căreia vor anunța toate detaliile comasării.

You may also like

Leave a Comment