Responsive Menu
Add more content here...


PSD Sălaj atacă Consiliul Județean – Cetățenii care fac parte din administrații conduse de PSD valorează de trei ori mai puțin decât comunitățile conduse de PNL sau UDMR

by Călin ONICAŞ
0 comment 32 views
A+A-
Reset

Social-democrații au zburat ca arși, după ce administrația județeană condusă de liberalul Dinu Iancu-Sălăjanu a împărțit banii veniți din impozitul pe venit pentru UAT-urile din Sălaj

PSD Sălaj spune că Consiliul Județean Sălaj a repartizat sume mult mai mari adminsitrațiilor liberale, urmate de cele conduse de UDMR, în timp ce administrațiile conduse de social-democrați au devenit un fel de… Cenuşăreasă.

Într-un comunicat de presă, organizația județeană condusă de Ionel Ciunt a atacat decizia luată de conducerea Consiliului Județean, care ar fi preocupată să împărțească ciolanul, favorizând clientela politică.

Comunicatul de presă

Pentru Consiliul Județean Sălaj, cetățenii care fac parte din administrații conduse de PSD valorează de trei ori mai puțin decât comunitățile conduse de PNL sau UDMR

La fel cum la nivel național au demonstrat că principala preocupare este împărțeala pe ciolan și favorizarea clientelei politice, nici conducerea Județului Sălaj nu se lasă.

Odată cu aprobarea bugetului pe anul 2021, suma totală de repartizat din cota de 6 la sută din impozitul pe venit este de 27 milioane lei. Din această sumă, două milioane rămân în fondul de rezervă al Consiliului Județean, probabil pentru o repartizare ulterioară, tot pe criterii politice.

Cu toate astea, Consiliul Județean repartizează 25.134,00 mii lei, bani care merg, cu dedicație, în primul rând către adminsitrațiile liberale, urmate de cele conduse de UDMR, după cum urmează:

➡Pentru cele 16 UAT-uri conduse de PSD (inclusiv municipiul reședință de județ și orașul Jibou) a fost repartizată suma de 5.700,00 mii lei;

➡Pentru cele 27 de UAT-uri conduse de PNL a fost repartizată suma de 12.174,00 mii lei;

➡Pentru cele 16 UAT-uri conduse de UDMR a fost repartizată suma de 6.660,00 mii lei;

➡Pentru un UAT condus de USR și un UAT condus de un primar independent a fost repartizată suma de 300,00 mii lei pentru fiecare.

Precizăm că din populația totală a Județului Sălaj, primarii PSD administează 43 la sută, respectiv 111.906 cetățeni. Asta înseamnă ❗50,94 lei/persoană, în timp ce cetățenii din administrațiile PNL valorează ❗158,10 lei/persoană, iar cei conduși de UDMR ❗121,09 lei/persoană.

Se poate observa clar că pentru conducerea liberală a Județului Sălaj cetățenii din Zalău, Jibou și încă 14 UAT-uri conduse de PSD ‼ valorează de trei ori mai puțin decât cei conduși de primari PNL sau UDMR.

Tocmai pentru a preîntâmpina această situație, reprezentanții Partidului Social Democrat Sălaj au avut discuții cu conducerea județului, înaintând două propuneri în acest sens:

  1. Alocarea sumei, în proporție de 100 la sută, în funcție de numărul de locuitori ai fiecărui UAT;
  2. Alocarea sumei, în proporție de 50 la sută în funcție de numărul de locuitori ai fiecărui UAT și 50 la sută în funcție de numărul UAT-urilor pe care fiecare formațiune politică îl are la nivelul județului.

Ambele propuneri au fost refuzate, strategia lor fiind să împartă suma discreționar către clientela politică. Insistăm ca în comisiile de specialitate să se facă o analiză corectă a repartizării acestei sume, iar la votarea bugetului să se aibă în vedere că toți cetățenii județului trebuie să fie egali.

PSD Sălaj

You may also like

Leave a Comment