Responsive Menu
Add more content here...


PSD Sălaj a stabilit listele de candidați pentru alegerile parlamentare. “Ştim candidaţii, nu ştim ordinea lor”, a spus Ionel Ciunt

by Călin ONICAŞ
0 comment 17 views
A+A-
Reset

Deşi azi în Sălaj trebuiau să aibă loc alegerile interne, ordinea candidaţilor PSD pentru listele de la Senat şi Camera Deputaţilor vor fi stabilite la Bucureşti de Biroul Politic Naţional al PSD, pentru a evita jocurile politice!


Azi, la amiază, începând cu ora 11.00, la amfiteatrul de la Grădina Botanică din Jibou a avut loc Comitetul Executiv al PSD Sălaj.  Cu această ocazie, au fost programate şi alegerile interne care stabilesc social-democraţii din Sălaj ce vor candida pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. La întâlnire au fost prezenţi membrii Biroului Politic Judeţean şi primarii aleşi de pe listele PSD, invitat special fiind sociologul Vasile Dîncu.

Atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor a existat o concurenţă acerbă, pe listele candidaţilor aflându-se nu mai puţin de 13 nume: opt la Senat (Gheorghe Pop, Călin Forţ, Claudiu Bujor, Ovidiu Costinaş, Dorin Gorgan, Dorel Man, Alin Opriş şi Anca Manuela Irimiea) şi cinci la Camera Deputaţilor (Florian Neaga, Florin Florian, Sergiu Panie, Ioan Cheşeli şi Valentina Souca).

Astfel, pe lângă cei 11 candidaţi pe care îi ştiam deja, în competiţie au intrat pe ultima sută de metri încă două nume. Este vorba de două prezenţe feminine: medicul Anca Manuela Irimiea la Senat şi Valentina Souca la Camera Deputaţilor, care au primit votul Biroului Politic şi al primarilor.

Medicul Florian Neaga, în pole position la lista pentru Camera Deputaţilor

Fiecare candidat şi-a prezentat CV-ul. Au existat discuţii libere, dar şi discuţii mai aprinse, deoarece miza este uriaşă şi mai mulţi dintre candidaţi aspiră cu şanse mari la un mandat de parlamentar. Pentru a nu exista jocuri politice, discuţii, dubii sau cumetrii, liderii PSD au stabilit să nu aibă loc alegeri.

Totuşi, în urma întâlnirii, un candidat are un avans important faţă de ceilalţi. E vorba de medicul Florian Neaga, cel care este pe placul tuturor şi notorietatea de care se bucură ortopedul îl duce în pole position pe lista de la Camera Deputaţilor.

Ordinea candidaţilor vine de la Bucureşti!?

Într-un final, s-a validat lista cu candidaţii ce vor intra în lupta pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Ordinea şi, cel mai important, capul de listă la Senat şi la Camera Deputaţilor va fi stabilit la Bucureşti, de Biroul Politic Naţional al PSD!  Altfel spus, numele  candidaţilor cu care social-democraţii din Sălaj vor ataca alegerile parlamentare vin de la capitală!

Ştim candidaţii, nu ştim ordinea lor. Cert este că echipa care va fi pe listă va reprezenta o ofertă de profesionişti, o ofertă foarte generoasă pentru electoratul din Sălaj. Cu toţii, sunt oameni care vor face treabă şi care se vor apleca asupra nevoilor oamenilor.

CV-urile candidaţilor au fost trimise în ordine alfabetică la Bucureşti încă de săptămâna trecută, la conducerea Partidului. Miercuri sau joi, vom afla ordinea pe liste în funcţie de criteriile pe care le-au stabilit la nivel naţional. Toţi colegii îndeplinesc condiţiile, nu avem niciunul condamndat, nu avem niciunul în proces cu cineva, deci nu este nicio problemă”, a spus Ionel Ciunt – preşedintele PSD Sălaj, pentru Ştirile din Sălaj.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj, care va apărea miercuri, 21 octombrie, împreună cu Sportul Sălăjean.

You may also like

Leave a Comment