Responsive Menu
Add more content here...


Proxenetă din Sălaj dată în urmărire națională – A determinat o tânără din Oradea să se prostitueze

by Mihai POP
0 comment 342 views
A+A-
Reset

O femeie de 38 de ani născută în Șimleu Silvaniei a fost condamnată la aproximativ 5 ani de închisoare pentru proxenetism. Lupo Mărioara Voichița a obligat o tânără să se prostitueze și a fost dată în urmărire națională. Judecătorii au decis să confiște de la suspectă suma de 476.000 de lei


O femeie este condamnată la patru ani și jumătate de închisoare pentru că a obligat o tânără să se prostitueze și a fost dată în urmărire națională.

Femeia nu a fost găsită de polițiști pentru a fi dusă la penitenciar, unde urma să execute pedeapsa aplicată în urmă cu câteva zile de Curtea de Apel Oradea.

Lupo Mărioara Voichița s-a născut pe data de 8 octombrie 1985, în Simleu Silvaniei, dar actualmente este domiciliată în municipiul Oradea.

Judecătorii au decis să confiște de la aceasta 476.000 de lei. Sunt bani încasați de o fată de 18 ani pe care Mărioara Lupo și un complice al său au obligat-o să întrețină relații sexuale pe bani, timp de un an și jumătate. Cei doi trebuie să-i achite victimei lor daune morale de 20.000 de euro.

Escortă, dar și proxenetă

Procurorii Parchetului Oradea au acuzat-o pe Mărioara Lupo că a exploatat-o sexual pe tânăra victimă între august 2018 și martie 2020. O cunoscuse prin intermediul prietenului nepoatei sale, Adam Chereș, după care a întocmit anunțuri online prin care erau oferite serviciile sexuale ale fetei.

Anchetatorii arătau că Lupo i-ar fi dat tinerei cartele telefonice și i-ar fi pus la dispoziție mai multe apartamente în Oradea, pentru practicarea prostituției. Atât femeia, cât și fata au lucrat o perioadă împreună, iar aceasta din urmă a susținut că toate sumele pe care le încasa erau luate de Mărioara Lupo. Ea a calculat că erau perioade în care aduna din prostituție până la 6.000 de euro pe săptămână.

Victima le-a povestit anchetatorilor că era amenințată, jignită și chiar lovită de Lupo, ca să adune cât mai mulți bani. În acest context, tânăra ar fi încercat să se sinucidă de două ori. Fata și-a mai acuzat proxeneta că i-a cerut să facă avort când a rămas însărcinată. A refuzat și s-a decis să plece, convinsă de niște cunoscuți, după care a depus plângere la Poliție.

Declarații nesincere

În timpul investigațiilor, Mărioara Lupo nu a recunoscut acuzațiile care i-au fost aduse. Ea a declarat că, de fapt, fata a vrut să se prostitueze, pentru că avea nevoie de bani. Femeia ar fi ajutat-o numai cu anunțurile, susținând că fiecare avea banii ei, plătind doar chiria împreună.

Lupo a mai spus că nu a fost agresivă cu victima, același lucru declarându-l și cel considerat complicele său, Adam Chereș.

Atât Judecătoria Oradea, cât și Curtea de Apel, au stabilit că ambii inculpați nu au fost sinceri. În primă instanță, Mărioara Lupo a fost condamnată de Judecătoria Oradea la șase ani și jumătate de închisoare. În apel, pe 14 septembrie, pedeapsa i-a fost redusă la patru ani și șase luni de detenție, iar judecătorii au dispus confiscarea de la inculpată a sumei de 476.000 de lei.

Chereș a scăpat cu trei ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la proxenetism și 100 de zile de muncă în folosul comunității. Instanța a confiscat de la acesta 28.000 de lei.

La data de 14.09.2023, Judecătoria Oradea a emis împotriva persoanei în cauză un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea prin care aceasta este condamnată la o pedeapsă de 4 ani si 6 luni închisoare în regim de detenție pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism, a precizat Poliția Română.

Sursa: bihon.ro

You may also like

Leave a Comment