Responsive Menu
Add more content here...


Protocol important încheiat între Primăria Sânmihaiu Almașului și firma lui Umbrărescu ce construieşte în zonă Autostrada A3

Primarul comunei Cornel Lung a încheiat un protocol în numele Primăriei Sânmihaiu Almaşului cu reprezentanții constructorului Umbrărescu pentru ca toate porțiunile de drum afectate de lucrări să fie aduse la starea inițială de funcționalitate

by Tiberius NICODA
0 comment 310 views
A+A-
Reset

Primarul Comunei Sânmihaiu Almașului, Cornel Lung, este unul dintre cei mai longevivi primari sălăjeni în funcție, aflat la al 9-lea mandat.

Lung Cornel conduce Primăria Sânmihaiu Almașului începând din anul 1992 și până în prezent, perioadă în care a reușit să atragă sume importante pentru dezvoltarea comunei și să pună în aplicare importante proiecte implementate prin PNDL II cu bani de la Guvernul României.

Cel mai mare proiect derulat în comună a fost început în 2019, prin PNDL II, având o valoare de peste 7 milioane lei. Investiţia prevede modernizarea infrastrucutrii rutiere în toată comuna. Mai exact, asfaltarea uliţelor din satele Sânta Maria, Bercea şi Sânmihaiu Almaşului, dar şi asfaltarea a două drumuri comunale: DC 56 ce face legătura în Sânmihaiu Almaşului şi Sânta Maria, dar şi DC 55 ce face legătura între Sânta Maria şi Bercea.

Infrastructura rutieră din Sânmihaiu Almașului modernizată și finalizată

Pe partea de infrastructură, prin PNDL 2, s-au asfaltat  în prezent peste13 kilometri de drumuri și străzi, din care  7 kilometri de drumuri comunale, în localitățile Sânmihaiu- Almașului, Sântă Măria și Bercea, o bună parte fiind reprezentată de ulițele din cele trei sate.

La drumul comunal, lucrările sunt deja finalizate, s-a mai  lucrat la șanțuri, la podețe, mai apoi au fost făcute accesele la proprietăți. Valoarea lucrării este de circa 70 de milioane de lei, iar în prezent e terminată.

Distanţa pe aceste două drumuri comunale este de 9 km, iar uliţele din sat au fost prevăzute pentru asfaltare cu un  total de 7 km. Pe lângă asfalt, s-au  prevăzut şi şanţuri betonate. Lucrările  care s-au executat au putut duce la  finalizarea şi ultimelelor străzi din Bercea şi Sânta Maria.

Lotul A3, Nădăşelu – Zimbor – Poarta Sălajului, din Autostrada Transilvania reprezintă un pol important pentru întreaga comună Sânmihaiu Almaşului. Aceasta, mai ales că nodul rutier va fi la Zimbor, la doar câţiva kilometri de Sânmihaiu Almaşului.

”Este un mare avantaj pentru noi, care se va simţi în următorii ani”, punctează primarul Cornel Lung.

Protocol încheiat între Primărie și reprezentanții lui Umbrărescu pentru repararea stricăciunilor infrastructurii rutiere comunale cauzate de lucrările  la Autostradă

Autostrada trece prin comună, în special pe lângă satele Bercea şi Sânta Maria, acolo unde maşinile de mare tonaj au stricat pe unele porţiuni asfaltul proaspăt turnat. Aceste mici neplăceri de moment se vor  remedia, după ce se vor termina lucrările de pe raza comunei.

Având în vedere nemulțumirile unor localnici, disconfortul și deteriorarea infrastructurii rutiere create de lucrările efectuate pe porțiunea de circa 3 km a lotului autostrăzii din zonă, între localitățile Sânmihaiu Almaşului și Sânta Maria, porțiune în care s-au construit 2 viaducte pentru Autostrada A3 , primarul Lung Cornel a încheiat un protocol în numele Primăriei cu reprezentanții constructorului Umbrărescu.

Protocolul prevede ca toate porțiunile de drum comunal afectate de lucrările la porțiunea de autostradă care trece prin Sânmihaiu Almașului să fie aduse la starea inițială de funcționalitate.

You may also like

Leave a Comment