Protest spontan la Judecătoria Zalău, Șimleu Silvaniei și Jibou. Activitatea, întreruptă între 10:00 și 12:00

by Mihai POP
0 comment 47 views
A+A-
Reset

O parte dintre angajații Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, Șimleu Silvaniei și Jibou ai Tribunalului Sălaj au declanșat astăzi un protest spontan. Activitatea instituțiilor este întreruptă între orele 10:00 și 12:00


Personalul auxiliar şi conex din cadrul Tribunalului Sălaj şi judecătoriilor Zalău, Șimleu Silvaniei și Jibou protestează spontan, vineri, în semn de nemulţumire faţă de neachitarea unor restanţe şi alte drepturi de natură salarială.

Acţiunea spontană de protest este organizată între orele 10:00 – 12:00.

Motivul protestului

Protestul spontan a fost declanşat urmare a nemulţumirilor privind nerespectarea hotărârilor judecătoreşti privind drepturile salariale, neplata salariilor integrale prevăzute în statele de funcţii şi a altor drepturi de natură salariale prevăzute de legile în vigoare.

Acesta este consecința întâlnirii din data de 07.12.2023 a reprezentanţilor sindicatelor grefierilor cu Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Ministrul Justiţiei şi Ministrul Finanţelor Publice unde li s-a comunicat faptul că nu se vor aloca bani pentru plata integrală a salariilor prevăzute în statele de funcţii precum şi nu se vor achita tranşele scadente în anul 2023, atât din hotărârile judecătoreşti definitive, cât şi cele prevăzute de actele administrative emise în anii 2022 și 2023.

Acest protest este susținut și de Corpul Judecătorilor din cadrul Tribunalului Sălaj, al judecătoriilor Zalău, Şimleu Silvaniei şi Jibou, având în vedere că aspectele semnalate privesc întregul sistem judiciar. Îndeplinirea obligațiilor de către stat, asumate prin lege, este un imperativ al statului de drept, fundamentat pe principiul preeminenței dreptului.

                   PURTĂTOR DE CUVÂNT

JUDECĂTOR DELEGAT
AL BIROULUI DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
MERFU – ARON DANIELA

You may also like

Leave a Comment