Responsive Menu
Add more content here...


Proiect PNL: spitalele din Crasna şi Jibou se închid. Ce spun parlamentarii PSD şi UDMR

by Mihai POP
0 comment 40 views
A+A-
Reset

Deputaţii sălăjeni Iuliu Nosa (PSD) şi Sereş Deneş (UDMR), declară că sunt îngrijoraţi de planul guvernului Orban de a închide mai multe spitale, dintre care şi două unităţi din Sălaj


Potrivit informaţiilor apărute în mass-media naţională, programul de guvernare anunțat de premierul desemnat Ludovic Orban prevede comasarea mai multor spitale din țară. Motivul invocat în programul de guvernare este acela că mai multe unități spitalicești înregistrează mari dificultăți de sustenabilitate financiară. Surse din sistemul de Sănătate au precizat că, sub acest paravan al lipsei de sustenabilitate financiară, se preconizează închiderea propriu-zisă a mai multor spitale din țară, în special din localitățile mici. În urma aplicării acestei decizii, vor dispărea cel puțin 22 unități spitalicești, din toate regiunile țării.

Printre spitalele din ţară care vor fi închise se numără mai mai multe unităţi din Ardeal și Maramureș, cum ar fi: Spitalul Orășănesc Jibou, Spitalul de Boli Cronice din Crasna, Spitalul Orășănesc Ștei, Spitalul Beclean, Preventoriu TBC Copii Ilișua, Spitalul de Psihiatrie Cavnic, Spitalul Municipala Gherla, Spitalul Municipal Câmpia Turzii, Institutul de Urologie Câmpia Turzii.

Iată ce spun parlamentarii sălăjeni:

„Este lucru scris în programul de guvernare (nr. Programul de guvernare al PNL) că intenţionează să regândească sistemul de sănătate din România. Au mai fost odată la guvernare când au închis spitale, printre care şi cel din Cehu Silvaniei. Nu-mi doresc şi nu ne dorim să avem pacienţi în spitale, dar este o realitate de care nu putem să nu ţinem cont. Nu poţi vorbi de eficienţă financiară pentru a asigura sănătatea propriului tău popor. E un lucru care nu face obiectul negocierii şi mi-aş dorii şi ne-am dorii ca medicii să citească şi să nu trebuiască să intre în sălile de operaţii”

deputatul PSD, Iuliu Nosa.

„În programul de guvernare (nr. Programul de guvernare al PNL) nu se regăseşte concret reorganizarea spitalelor. Într-adevăr figurează că se va face o apreciere asupra eficienţei spitalelor, dar atât. În condiţiile în care şi spitalul de la Jibou şi spitalul de la Crasna, sunt două spitale eficiente, nu cred că vor intra (nr. Guvernul PNL) în această reorganizare. Oricum noi (nr. UDMR) şi din punctul nostru de vedere este inacceptabil şi nu vom fi de acord cu desfiinţarea spitalelor.”

    deputat UDMR, Sereş Deneş.

 

 

You may also like

Leave a Comment