Responsive Menu
Add more content here...


Proiect de 30 milioane de euro pentru interconectările sistemelor digitale ale sectorului public din 6 judeţe. Președintele Consiliului Județean Sălaj a semnat acordul de parteneriat

by Mihai POP
0 comment 14 views
A+A-
Reset

În prezența ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, la sediul Consiliului Județean Maramureș din Baia Mare a fost semnat ieri „Acordul de parteneriat privind realizarea Cloud-ului Regional Nord-Vest”

 Acesta este un produs informatic destinat interconectării sistemelor digitale ale sectorului public din cele 6 județe, fundamental pentru transformarea digitală”, a spus Moldovan.


Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a semnat, ieri, alături de omologii săi din Bihor – Ilie Bolojan, Bistrița-Năsăud – Emil Radu Moldovan, Maramureș – Ionel Bogdan, Satu Mare – Pataki Csaba, respectiv de Ionel Sorin Bălan, directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, acordul de parteneriat privind realizarea Cloud-ului Regional Nord-Vest.

La evenimentul ce a avut loc la Baia Mare, a fost prezent ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ioan Marcel Boloș.

“Realizarea cloud-ului va aduce beneficii întregii regiuni, permițând simplificarea procesului birocratic, prin crearea unui serviciu digital care să asigure interconectarea bazelor de date ale fiecărei instituții din Regiunea Nord-Vest. Din fața calculatorului, cetățenii vor avea acces direct la toate serviciile publice locale, fără a mai fi nevoiți să meargă la ghișee. Procesul va fi unul de durată, însă, vorba lui Brîncuși: «Nu este greu să faci lucruri. Greu este să te pui în starea de a le face». Deja am făcut pași importanți spre normalitatea din Uniunea Europeană. Împreună și eliminând discuțiile și parti-pris-uri politice, pregătim o strategie de dezvoltare integrată a Regiunii Nord-Vest, cu modele de bună practică, schimburi de experiență, preocupări comune pentru dezvoltarea fiecărui județ, după particularitățile sale”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu.

Cloud-ul de date aferent Regiunii Nord-Vest are o valoare totală de 30 milioane de euro și va fi finanțat prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 – Prioritatea 2 – O regiune cu localități SMART, pentru care Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest este autoritate de management.

Discuțiile purtate au vizat și dezvoltarea infrastructurii rutiere, în vederea îmbunătățirii conectivității între județele din regiune.

Următoarele întâlniri ale reprezentanților consiliilor județene din Nord-Vest vor avea loc la Cluj-Napoca și Oradea.

You may also like

Leave a Comment