Responsive Menu
Add more content here...


Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 martie, în Sălaj

by Mihai POP
0 comment 25 views
A+A-
Reset

Pe aproape tot parcursul primei săptămâni din interval, vremea se va încălzi de la o zi la alta și va deveni caldă pentru această perioadă. Însă, Cerul va fi temporar noros la noapte și vor fi precipitații slabe, mixte


Vremea va intra într-un un proces de încălzire începând de mâine, 7 Martie.Dar până atunci, trebuie urmărită situația de la noapte(6 spre 7 Martie), întrucât se preconizează ninsori în zonele înalte și ploi și precipitații mixte în cele joase.

Așadar, odată cu apropierea nopții va ninge la peste 500 de metri în Munții Meseș și Plopiș, chiar la peste 300-400 metri în dealurile din Estul județului, și se va depune strat nou de zăpadă subțire, peste cel deja existent. Ninsorile pot căpăta caracter de aversă, pe alocuri.

În zonele joase din Vestul județului va ploua, iar trecător se pot semnala precipitații mixte, iar în partea Estică a județului ploile vor alterna cu precipitațiile mixte și local ninsorile. Precipitațiile pot avea caracter de aversă la nivel local în tot județul.

Precipitațiile nu vor avea o durată lungă de timp, doar de câteva ore.

De mâine, vom avea o creștere din punct de vedere termic, spre Weekend maximele atingând 12-15°C. Cât despre minime, acestea vor fi pozitive, de circa 1-3°C în zonele înalte și până la 5-7°C în cele joase.

În intervalul menționat cerul va fi variabil, mai mult acoperit.

În rest vremea va fi variabilă, perioadele cu cer parțial acoperit alternând cu cele ploioase🌧. La nivel local, trecător se vor semnala averse de ploaie, fiind însoțite de scurte intensificări ale vântului și izolat măzăriche (sau descărcări electrice mai ales în zonele înalte, aceasta fiind o probabilitate scăzută).

Vântul🌬 va fi activ pe parcursul săptămânii în zonele înalte și local cele joase, iar Joi în tot județul, atingând la rafală 40-60 km/h în zonele joase, până la 60-80 km/h în cele înalte. Vestul județului va beneficia de viteze ceva mai ridicate decât partea Estică.

Sursa: Severe Weather Alert – Salaj

You may also like

Leave a Comment