Prognoza meteo pentru perioada 17-21 Ianuarie

by Mihai POP
0 comment 111 views
A+A-
Reset

În următoarele zile, vremea va alterna de la o zi la alta, inițial azi și mai ales mâine încălzindu-se accentuat, după care vineri se va răci brusc din nou


Prognoza meteo. Ne așteaptă o săptămână în care dinamica atmosferică activă va aduce o vreme schimbătoare, cu ploi, ninsori, polei, zile calde, dar și nopți geroase.

Azi (17 Ianuarie), vremea va fi frumoasă în prima parte a zilei după care după-masase va înnora treptat, iar odată cu aproprierea serii vor reveni ploile. Pe parcursul zilei și mai ales al serii temperaturile vor crește.

În munții Meseș, zona deluroasă la peste 500 m din arealul estic al județului, local în estul și nord-estul județului și doar izolat în rest, sunt condiții de ploaie care îngheață și depune polei la începutul intervalului.

Vântul va fi activ după-masa și seara în zonele înalte, doar local în rest.

Temperaturile maxime se vor înregistra seara, variind de la zonă la zonă, cel mai cald fiind în sud-vestul județului iar cel mai rece în nord-estul județului, scrie Severe Weather Alert – Salaj.

Maxime: 4..8°C

Joi (18 Ianuarie), vremea va fi mohorâtă cu cer predominant noros și cu ploi în mare parte din zi 🌧. Ploile pot avea la nivel local, caracter de aversă. Vântul va fi activ, atingând la rafală 40-50 km/h în zonele joase și 50-65 km/h, izolat 70 km/h la munte.

Temperaturile vor crește accentuat, fiind cu mult mai ridicate comparativ cu zilele precedente.

Maxime: 9..12°C

Minime: 4..8°C

Vineri (19 Ianuarie), evoluția fenomenelor va varia semnificativ, astfel dimineața devreme predominând ploile după care acestea se vor transforma în lapoviță și ulterior ninsoare (până spre după-masă), și se va depune strat de zăpadă subțire cuprins între 1-3 cm în zonele joase și 5-7 cm la munte.

Vremea se va răci accentuat, iar cerul va fi mai mult noros, temporar variabil mai ales spre seară. Vântul va fi temporar activ în zonele înalte.

Maximele se vor înregistra dimineața devreme, după aceea temperaturile urmând a scădea accentuat, după-masa coborând sub 0°C.

Cantitățile acumulate de precipitații, din zilele precedente, se vor încadra 10-15 l/m² iar în munții Plopiș, Meseș și nordul, nord-estul și estul județului vor depăși 20-30 l/m², local 35 l/m².

Maxime: 5..7°C

Minime: -3..0°C

Sâmbătă (20 Ianuarie), revine vremea frumoasă cu cer mai mult senin, dar temperaturile vor reveni la cele normale acestei perioade, fiind scăzute🌡. Vâtul va sufla local, slab. Pe văi se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi, apropiate de limita gerului. Se vor semnala inversiuni de temperatură.

Maxime: 0..2°C

Minime: -9..-5°C

Duminică (21 Ianuarie), tiparul va fi asemănător cu cel de Sâmbătă, cerul fiind predominant senin, fără fenomene notabile. Pe văi se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi, apropiate de limita gerului. Se vor semnala inversiuni de temperatură.

Maxime: 0..3°C

Minime: -9..-4°C

You may also like

Leave a Comment