Prognoza meteo pentru această săptămână în Sălaj. Cum va fi vremea în prima zi de Crăciun

by Mihai POP
0 comment 23 views
A+A-
Reset

În această perioadă se vor caracteriza prin oscilaţii termice importante, perioadele reci alternând cu cele mai calde, iar probabilitatea de precipitaţii este mai ridicată începând cu seara zilei de joi, conform prognozei Severe Weather Alert – Sălaj 


Până spre finele săptămânii, va predomina vremea frumoasă și stabilă cu cer mai mult senin, doar temporar variabil.

Astfel, situația se preconizează a se desfășura după cum urmează:

În următoarele 3 zile, respectiv 18, 19 și 20 Decembrie, vremea va fi predominant frumoasă cu cer mai mult senin☀️, temporar variabil.

Temperaturile maxime vor varia, maximele încadrându-se între 3..8°C (izolat mai mult Miercuri), iar minimele între -7..-4°C (excepție făcând zonele înalte unde minimele vor fi mai ridicate, cuprinse aproximativ între -3..2°C)🌡.

Pe văi, local temperaturile minime vor fi mai scăzute. Se vor semnala brumă și îngheț, în zonele înalte vor fi inversiuni termice bine pronunțate (diferențe importante între zonele înalte și joase).

Pe parcursul dimineților, cu precădere pe văi, se poate semnala ceață/ceață care îngheață, astfel vizibilitatea va fi scăzută (local se poate depune polei), iar temporar nu este exclus ca aceasta să fie pe arii ceva mai extinse🌫.

De Joi (21 Decembrie), vremea se va schimba, dar pe timp de zi va rămâne preponderent frumoasă, cu cer variabil mai mult senin în prima parte a zilei.

Odată cu venirea serii și mai ales a nopții vor reveni precipitațiile, sub formă de ploaie în zonele joase și predominant ninsori la peste 500-600 m în zonele înalte.

ℹ️ În Weekend-ul ce urmează și implicit în perioada Crăciunului se estimează o vreme în dinamică, cu o răcire în perioada 22-23 Decembrie, urmată de o încălzire pe 24 Decembrie și din nou o răcire pronunțată pe 25 Decembrie.

Tot în perioada 22-23 Decembrie se vor semnala precipitații sub formă de ploaie (temporar posibil precipitații mixte) în zonele joase și sub formă de ninsoare în zonele înalte la peste 500-600 m altitudine, iar vântul va fi activ.

Și acum ca să răspundem întrebării pe care mulți și-o pun în această perioadă:

Va fi zăpadă de Crăciun❓️

✍️Ei bine:

1.Este prea devreme să ne pronunțăm cu exactitate, de aceea Severe Weather Alert – Salaj vor reveni cu actualizări pe parcurs!

2. Șansele sunt scăzute în acest moment, ele fiind aproximativ <5%, un posibil context favorabil reprezentându-l prezența averselor de ninsoare cu depunere rapidă de strat nou de zăpadă subțire, la nivel local, pe data de 25 Decembrie🎄.

În ziua Ajunului (24 Decembrie), este posibil și se întrevede în acest moment un episod de precipitații ce inițial vor fi sub formă de ninsoare, după care pe fondul încălzirii se vor transforma în ploi.

You may also like

Leave a Comment