Responsive Menu
Add more content here...


Profesori şi elevi de la Școala Gimnazială Nr. 1 Agrij, într-un program de educaţie de mediu care face minuni

Școala Gimnazială Nr. 1 Agrij a derulat în anul acesta școlar, mai exact în perioada octombrie 2023 - mai 2024, o serie de acțiuni de mediu în cadrul concursului național Eco Provocarea

by Stirile din Salaj
0 comment 204 views
A+A-
Reset

Aflați la prima participare, ecoambasadorii Școlii Gimnaziale Nr.1 Agrij, sub coordonarea cadrelor didactice, s-au mobilizat și au desfășurat activități de plantare (programul național “Adopta un copac”), târguri de economie circulară și confecționare de produse din materiale reciclabile, ulterior comercializate pentru strângere de fonduri umanitare, ecologizare, igienizare, colectare selectivă și reciclare la nivelul comunei Agrij.

În urma colectării selective, elevii împreună cu profesorii coordonatori au colectat peste 750 de kilograme de hârtie și carton, 200 de kilograme de sticlă și zeci de kilograme de plastice și doze de aluminiu.

Cu sprijinul RLG, în cadrul Olimpiadei Deșeurilor, la școala din Agrij au fost colectate aproximativ 700 de kilograme de deșeuri reciclabile, aceasta însemnând: televizoare, frigidere, telefoane, imprimante, baterii, etc.

Pentru a reuși acest lucru, elevii au făcut campanii de conștientizare la nivelul comunei, mergând efectiv cu pliante informative la oamenii din comună si realizând un flashmob distribuit pe pagina de Facebook a școlii, însoțit de anunțul de colectare a deșeurilor.

În toate aceste activități, elevii au dovedit spirit civic și au înțeles mai bine că fiecare pas mărunt poate influența în bine mediul în care trăim, și astfel noi ne putem clădi un viitor mai curat, mai sustenabil.

Cu alte cuvinte, s-a urmat deviza programului Eco Provocarea, și anume:” Dacă vrei să fii schimbarea, hai în Eco Provocarea!”

Coordonatori proiect: Aciu Raluca, Ciupe Lăcrimioara, Pop Simona, Mureșan Cătălina și Ghiuruțan Dana.

 

You may also like

Leave a Comment