Responsive Menu
Add more content here...


Producătorul de ţevi industriale Silcotub din Zalău demarează construcţia unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 21 MW în Călăraşi

by Tiberius NICODA
0 comment 12 views
A+A-
Reset

Producătorul de ţevi indus­tri­ale Silcotub din Zalău, parte a gru­pului internaţional Tenaris, controlat de familia italiană Roca, a demarat construcţia unui proiect de producţie a energiei din surse regenerabile solare cu o putere nominală de 19,8 MW, respectiv 21,2 MWp, în Călăraşi.

Valoarea investiţiei totale este de aproape 97 mil. lei cu TVA, iar valoa­rea maximă nerambursabilă este de aproape 30 mil. lei fără TVA, Perioada de implementare a pro­iec­tului este de 12 luni, între decem­brie 2023 şi decembrie 2024. ajunge la 97 mil. lei. Astăzi, oțelul produs la fabricile noastre Dalmine, Siderca, Tamsa Silcotub și Koppel are un conținut reciclat de 78% calculat conform standardelor ISO 14021, datorită utilizării cuptoarelor cu arc electric (EAF). Împreună, aceste fabrici emit 1,2 tone de CO2 per tonă de oțel în domeniile 1, 2 și 3. Potrivit asociației worldsteel, media industriei este de 1,89 tone de CO2. Ne angajăm și continuăm să lucrăm pentru a reduce emisiile la toate nivelurile operațiunilor noastre.

Tenaris Silcotub anunță lansarea proiectului “Dezvoltarea sustenabilă a SILCOTUB S.A. prin realizarea de investiții performante pe segmentul energiei din surse regenerabile” finanțat dinPNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”.

 

 

Proiectul presupune construcția unui parc fotovoltaic cu putere instalată de peste 21 MWp, pe un teren de 25 de hectare, situat lângă oțelăria din Călărași. Obiectivul general al proiectului este producţia de energie din surse regenerabile solare, prin instalarea de noi capacităţi de producere a energiei din surse regenerabile (capacitate cu o putere nominală de 19,8 MW, res­pectiv 21,216 MWp).Silcotub, jucător din industria siderurgică cu afaceri de peste 2,7 mld. lei: Oţelul produs în SUA este mai ieftin decât cel produs în România Silcotub, parte din grupul inter­na­ţional Tenaris, a avut anul trecut afaceri de 2,7 miliarde lei, iar 90% din producţia companiei merg la export.„În cazul spaţiului non-EU, con­cu­renţii noştri au complet alte preţuri la energie, mult mai mici, şi ne aflăm astăzi în situaţia paradoxală în care oţelul produs în SUA este mai ieftin decât cel produs în România, situaţie de neimaginat cu câţiva ani în urmă.

În cazul UE, constatăm că deşi aparent preţurile ar trebui să fie aliniate datorită liberalizării pieţei şi interconectării, în fapt, în anumite ţări industria se bucură de preţuri speciale la energie, ceea ce le conferă o poziţie privilegiată şi poate schimba cotele de piaţă ale diferiţilor produ­cători europeni“, spune pentru ZF Mihaela Popescu, preşedinte al Tenaris Silcotub. Producatorul de tevi Silcotub Zalau, aflat in portofoliul grupului Tenaris – cel mai mare producator de tevi din lume-, a obtinut in primul semestru al acestui an un profit net de 8,94 mil. euro (31,6 mil. lei), de 2,4 ori mai mare in euro comparativ cu profitul net inregistrat in perioada similara a anului trecut.

 

Cert este că Sălajul, fără acest investitor major în economia românească și fără implicarea sa în economia Sălajului,județul nostru ar fi mai sărac reprezenat la nivelul economiei naționale și chiar mondiale.

You may also like

Leave a Comment