Responsive Menu
Add more content here...


Primul pas pentru a Reclădi Sălajul – Liberalii sălăjeni au depus listele pentru Consiliul Judeţean Sălaj

by Mihai POP
0 comment 28 views
A+A-
Reset

Lucian Bode – preşedintele PNL Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu – viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj, Florin Iordache – candidatul USR PLUS la Primăria Zalău, susţinut şi de PNL, Cosmin Viaşu – preşedintele USR Sălaj, precum şi viitorii consilieri judeţeni ai PNL Sălaj, au participat vineri la depunerea dosarelor pentru Consiliul Judeţean Sălaj.

“Mi-am depus candidatura pentru Preşedinţia CJ Sălaj fiind parte a unei echipe care va schimba în bine faţa judeţului nostru. Cu Lucian Bode important ministru şi lider al PNL la Bucureşti, cu mine preşedinte al CJ, cu domnul Iordache primar al Zalăului din partea partenerilor de la USR-PLUS, sunt sigur că aceasta e echipa care va demonstra că SE POATE şi la Sălaj. Aşa cum se poate la Cluj-Napoca, la Oradea şi în multe alte locuri unde administraţia liberală înseamnă prosperitate, dezvoltare, nivel de trai la standarde europene. De prea mulţi ani acest judeţ a fost dat uitării de administraţia PSD. Diferiţi domni s-au perindat prin funcţii de conducere la Sălaj şi s-au comportat de parcă au primit o repartiţie pe care nu şi-au dorit-o. S-au comportat de parcă Sălajul nu este casa lor. Cu PSD la Guvern, la CJ, la Primărie, Sălajul şi Zalăul au fost a nimănui. Le promit sălăjenilor că acest lucru nu se va întâmpla cu PNL la conducere! Politicienii promit multe, dar eu nu voi urma aceeaşi reţetă. Însă cred cu tărie în respectarea unor principii”, a declarat Dinu Iancu Sălăjanu, viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj.

Voi fi un preşedinte de Consiliu Judeţean ghidat de 3 principii pe care le voi urma cu sfinţenie:

1. Nu voi lăsa ca Sălajul să mai fie considerat un judeţ de “mâna a doua”. În cariera mea de până acum asta am făcut: să reprezint Sălajul cu mândrie şi să-i fac numele cunoscut în întreaga ţară. Dacă te duci azi într-un minister, într-o instituţie, într-un loc în care se iau decizii importante, unul nu găseşti care să ştie cine-i preşedintele CJ Sălaj sau primarul Zalăului. Le garantez sălăjenilor că acest lucru se va schimba.

2. Cetăţeanul trebuie să fie stăpânul alesului local, nu invers. Epoca “şefilor” închişi în birouri care dau ordine va fi istorie. Cred într-o administraţie locală transparentă, în care decizia se ia pe baza expertizei, în numele unei echipe. Astăzi, administraţia locală e ruptă de cetăţean şi de nevoile lui. Nu le înţelege şi nu le ia în seamă. Voi schimba acest lucru şi voi fi un preşedinte apropiat de cei care l-au ales.

3. Mai puţină politică, mai multă administraţie. Jocurile politice meschine trebuie să se încheie la CJ Sălaj. De prea multe ori oamenii simpli au avut de suferit pentru că aceeaşi “şefi” de care vorbeam anterior au pus interesul politic în prim plan. Dacă primarul a fost de altă culoare, toată comunitatea a avut de suferit. Voi pune STOP politicii la Consiliul Judeţean. Suntem aleşi să ne reprezentăm cetăţenii, nu partidele. Dinu Iancu Sălăjanu, candidatul PNL pentru preşedenţia Consiliului Judeţean Sălaj

Lucian Bode, preşedintele PNL Sălaj, susţine că liberalii vin în faţa electoratului cu o echipă profesionistă, cu experienţă în administraţie şi în antreprenoriat, onestă şi hotărătă să aducă judeţul în prima linie la nivel national.

“Prioritatea zero a echipelor noastre pentru CL –uri, pentru CJ şi a candidaţilor noştri pentru funcţiile de primari şi pentru cea de preşedinte CJ, este să RECLĂDEASCĂ Sălajul. Să-l scoată din zona gri în care l-a menţinut administraţia PSD-istă care a preferat să facă administraţie în interesul propriu de partid, şi nu al cetăţeanului. Judeţul nostru a fost prea mul timp considerat un judeţ de mâna a doua! Spunem STOP administraţiei PSD-iste care a fost mai mult cu lauda, decât cu fapta şi nu a avut priceperea şi nici determinarea să dezvolte acest judeţ. Avem un candidat la preşedinţia CJ, pe Dinu Iancu Salăjeanu, care are anvergura necesară să mişte lucrurile în direcţia bună. Are proiecte concrete pentru dezvoltarea judeţului, are deschidere în relaţiile cu autorităţile centrale pentru a implementa aceste proiecte şi în special proiecte din fonduri europene. Un om care iubeşte Sălajul şi care pune mult suflet în tot ceea ce face. Venim în faţa sălăjenilor cu echipe închegate la nivelul fiecărei unităţi administrative din judeţul nostru (primar + consilieri locali) formate din oameni ai locului, conectaţi la problemele comunităţii respective şi decişi să facă administraţie în interesul cetăţeanului. Axa pe care ne propunem să funcţioneze viitoarele administraţii locale liberale este una simplă- cetăţean-autoritate locală- autoritate centrală, axă bazată pe cooptarea cetăţeanului în procesul decizional pentru a asigura transparenţa în actul administrativ, o axă în care relaţia autoritate locală- autoritate centtrală este esenţială pentru a implementa proiecte de dezvoltare locală. Principiul după care ne ghidăm este dezvoltarea echilibrată a judeţului, discriminările din raţiuni politice nu sunt premise în administraţie. Facem administraţie pentru cetăţean, nu pentru partid! Am încredere că anul 2020 va fi anul schimbării pentru Sălaj! Am pornit reclădirea ţării de la nivel central, prin Guvernul Orban care a schimbat paradigma şi a propus un model economic bazat pe stimularea investiţiilor, în contrapondere la modelul economic păgubos al guvernării PSD bazat pe consum. Cu aceste alegeri locale pornim Reclădirea Sălajului! Primul pas îl facem astăzi aici şi am certitudinea că judeţul nostru cu Dinu Iancu Sălăjeanu Preşedinte de CJ şi cu domnul Iordache primar al municipiului Zalău din partea partenerilor de la USR-PLUS, va ajunge în prima linie la nivel naţional! Vrem să schimbăm paradigma şi la nivel local, aici în Sălaj – schimbăm modelul PSD de guvernare locală bazat pe ineficienţă, minciună şi stagnare cu modelul liberal de dezvoltare bazat pe – atragerea investiţiilor, profesionalism şi corectitudine”, a afirmat ministrul liberal şi lider al PNL Sălaj.

(P.)

You may also like

Leave a Comment