Responsive Menu
Add more content here...


Primul autobuz electric este în drum spre Zalău

by Andrei IACOB
0 comment 83 views
A+A-
Reset

Acesta face parte din proiectul finanțat din fonduri europene privind modernizarea sistemului de transport în comun din Municipiul Zalău, care prevede achziția a 20 de autobuze electrice – 10 autobuze din gama de 10 m și 10 autobuze din gama de 12 m.

Proiectul mai cuprinde stații de încărcare și sisteme de monitorizare al flotei, e-ticketing, informare călători și monitorizare călători. Autobuzul care urmează să ajungă în Zalău face parte din gama celor de 10 m.

Proiectul administraţiei locale are o valoare de  60 de milioane de lei, obținuți din fonduri europene şi a fost semnat cu firma din Cehia în octombrie

Contractul cu reprezentanții Asocierii SC Anadolu Automobil Rom SRL – SC Aic Trucks SRL – SC Radcom SRL a fost semnat în la începutul lunii octombrie. Potrivit contractului, firma cehă se obligă să furnizaze 20 de autobuze electrice, instalarea a șase stații de încărcare rapidă, 20 de stații de încărcare lentă, două transformatoare pentru stații, dar și alte dotări care vor ridica mult standardul în transportul public din Zalău – sistem de monitorizare a flotei pentru 65 de autobuze, sistem de e-ticketing pentru 65 de autobuze, sisteme de informare și monitorizare a călătorilor.

Autobuzele sunt produse în Cehia, de firma SOR, iar asocierea de firme care a câștigat licitația organizată de Primăria Zalău a început livrarea autobuzelor în luna mai. Cele 20 de autobuze sunt din gama de 9,5 metri, zece bucăți, și din gama de 12 metri, celelalte zece. Autobuze similare au mai achiziționat de Brașov, Turda și Suceava.

You may also like

Leave a Comment