Responsive Menu
Add more content here...


Primăvara își intră treptat în drepturi. Vremea în weekend aproape de normalul perioadei

by Mihai POP
0 comment 71 views
A+A-
Reset

Primăvara calendaristică debutează cu vreme în proces de ușoară încălzire. Prognoza meteorologică pentru județul Sălaj pentru ziua de sâmbătă, 4 martie, arată că vremea se va menține mai caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări temporare


Primăvara își intră în drepturi. Începutul lunii martie aduce în Sălaj vreme frumoasă, temperaturi ridicate, iar șansele de ploaie vor fi destul de scăzute.

Prognoză meteo pentru perioada 1-5 Martie

Restul săptămânii va fi caracterizat de o atmosferă în mare parte calmă, fără fenomene notabile. Cerul va fi variabil, temporar mai mult înnorat, iar vântul va mai avea intensificări slabe în zonele înalte.

Din punct de vedere termic, maximele se vor situa între 8 – 11°C cu cele mai scăzute valori în zonele înalte(mai scăzute decât cele menționate), iar minimele nopților vor fi ușor negative sau la limita înghețului, de circa -3 și 1°C🌡.

Pe timpul dimineților se va semnala ceață/ceață care îngheață pe arii restrânse (sau chiar temporar mai extins cu precădere Miercuri dimineața). Zonele mai avantajate vor fi cele din Estul județului🌫.

Aceasta poate fi asociată cu burniță care îngheață/ninsoare grăunțoasă/depuneri de chiciură sau izolat poate favoriza depunerile de polei.

Ceața poate persista mai mult la nivel local, iar aici maximele de peste zi vor fi mai scăzute.

Spre Weekend, temperaturile vor scădea treptat, dar nu mult. Sâmbătă (4 Martie), vântul va fi activ peste tot, având intensificări de circa 40-55 km/h.

În zonele înalte, bineînțeles vitezele vântului la rafală vor fi mai mari, atingând 60-70 km/h, local mai mult.

Spre finalul intervalului prognozat, mai exact Duminică, sunt șanse mari de precipitații mixte/ninsori slabe la nivel local.

Sursa: Severe Weather Alert – Salaj

You may also like

Leave a Comment