Responsive Menu
Add more content here...


Mugurel Moraviț revine cu forțe proaspete în lupta pentru Primăria Bobota. Liberalul are în spate o listă cu consilieri competitivi, dar și o listă cu obiective extrem de importante pentru comunitate

Fostul primar din mandatul 2016-2020, Mugurel Moraviț, candidează pentru un nou mandat la Primăria Bobota la alegerile locale din 9 iunie

by Tiberius NICODA
0 comment 578 views
A+A-
Reset

Mugurel Moraviț (54 ani) a fost desemnat oficial candidatul  din partea PNL Sălaj pentru funcția de primar al comunei  Bobota. El și-a depus candidatura pentru a merge  mai departe cu inițiativele și cu proiectele pe care le-a  demarat în anteriorul său mandat, în vremea cât a fost primar în perioada anilor 2016 – 2020.

Mugurel Moraviț vrea ca să revină cu determinare și cu noi forțe pentru că vrea  ca să continue proiectele și inițiativele pe care le-a început pentru comuna  Bobota și pentru locuitorii ei.

„Dragi concetățeni,
Vin în fața dumneavoastră cerându-vă, din nou, încrederea prin vot. În ultimii patru ani am avut posibilitatea să reflectez asupra activității mele ca primar, din mandatul 2016-2020 și recunosc că mi-aș fi dorit mai mult și o mai bună comunicare cu dumneavoastră.
Am putut, totodată, să compar ceea ce s-a realizat în perioada 2016-2020, cu ce s-a realizat, mai puțin, în perioada 2020-2024. Dumneavostră puteți analiza, compara și aprecia dacă am sau nu dreptate.
Acum, mai mult ca oricând, cred că Bunul Dumnezeu are un plan cu mine și va lucra prin dumneavoastră pentru comunitatea noastră, dându-mi gândul să recandidez și să mă susțineți.
Voi continua, dezvolta și crea noi oportunități pentru comuna Bobota”, a spus Mugurel Moraviț.
Mugurel Moraviţ a câştigat alegerile locale din anul 2016 pentru fotoliul de primar al comunei Bobota cu 45,34% din totalul voturilor exprimate. În cei patru ani de mandat ai acestuia, comuna Bobota a cunoscut o importantă dezvoltare.

În aceşti ani, în comună s-au realizat investiţii de utilitate publică foarte importante pentru comunitate, de la modernizarea drumurilor comunale până la iluminat stradal cu LED-uri, clădiri pentru ceremonii funerare sau un nou sediu la Primărie.

Primarul Mugurel Moraviț, omul care și-a pus amprenta asupra comunităţii

În cei patru ani de mandat ai lui Mugurel Moraviţ s-au realizat proiecte importante pentru comunitate. Astfel, prin Proiectul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) s-au asfaltat 12 kilometri de străzi în întreaga comună. S-au mai asfaltat alţi trei kilometri de drumuri din alte fonduri, şi s-au pietruit majoritatea străzilor unde nu a ajuns asfaltul.

Tot prin PNDL s-a reuşit modernizarea şi reabilitarea drumului care străbate satul Bobota. S-a mai reabilitat drumul cunoscut în localitate drept “Drum Ţigani”.

Pentru că tot vorbim de infrastructură, s-a reuşit şi construirea unei parcări în faţa şcolii din localitatea Bobota. S-a mai reuşit implementarea unui proiect important, şi anume, montarea de camere de supraveghere în toate cele trei sate ale comunei – Bobota, Derşida şi Zalnoc. Sistemul video este unul inteligent, bine pus la punct şi şi-a demonstrat de-a lungul timpului eficienţa.

Sediul Primăriei Bobota – un edificiu spectaculos, poate cel mai impunător sediu de primărie dintr-o comună din zonă

Primăria comunei Bobota a funcţionat mulţi ani în blocul ANL din centrul comunal. Sediul era unul inestetic şi neîncăpător pentru tot aparatul de specialitate care funcţiona. S-a luat astfel decizia de a se construi un nou sediu de primărie.

Piatra de temelie a fost pusă pe 26 iunie 2018 de Ziua Tricolorului. Inaugurarea clădirii a avut loc în ianuarie 2020. La eveniment au participat inclusiv ministrul Transporturilor şi Comuncaţiilor – Lucian Bode, dar şi prefectul judeţului Sălaj, regretatul Virgil Ţurcaş, şi alţi oameni importanţi din judeţ precum primarii din Coşeiu, Lozna şi Cizer sau Dana Crişan – preşedintele organizaţiei de femei a PNL Sălaj.

Clădirea are o suprafaţă de 450 de metri pătraţi, iar suprafaţa utilă desfăşurată este de 960  mp, fiind un edificiu spectaculos, poate cel mai impunător sediu de primărie dintr-o comună din zonă. Obiectivul s-a realizat în doar un an şi jumătate, iar valoarea investiţiei s-a ridicat la 2,27 milioane de lei, adică aproximativ 470.000 de euro.

Majoritatea edifiicilor publice din Bobota au fost reabilitate şi dotate ca la carte

Astfel, a fost renovat şi dotat cu toate cele necesare activităţii dispensarul sătesc din Zalnoc. Au fost renovate şi dotate cu aer condiţionat, mobilier şi scaune căminele culturale din Bobota şi Derşida, iar anul acesta se lucrează la cel din Zalnoc.

A fost reabilitat şi centrul cultural şi muzeul din sat, care îi este dedicat lui Corneliu Coposu, cea mai importantă personalitate născută în această comună. Tot aici s-a dezvelit şi o placă memorială. Dacă vorbim de clădirile din sat, trebuie să amintim că s-au achiziţionat centrale termice la grădiniţa şi la dispensarul din satul Bobota. Să mai spunem că s-a construit şi o minipiaţă în comună, dar s-a construit şi un parc (foto jos).

Mai putem aminti că pe terenul de fotbal din Bobota s-a amenajat o cochetă scenă în aer liber, unde de-a lungul timpului au avut loc numeroase evenimente publice. Astfel, în mare parte, clădirile care găzduiesc instituţii publice sunt amenajate şi dotate corespunzător.

Primăria comunei Bobota a investit serios în educaţie, pentru că a realizat cât de important este ca elevii din comună să fie motivaţi ca să înveţe cât mai bine. Astfel, an de an din conturile primăriei s-au virat în contul Şcolii Gimnaziale Bobota bani de premii, de cadouri de Crăciun, s-a decontat naveta profesorilor şi s-au organizat diferite competiţii. Anual, din conturile comunei s-au virat aproximativ 4.000 de lei pentru premierea elevilor cu rezultate excepţionale.

Mugurel Moravit, iniţiatorul proiecelor cu sala de sport şi master planul care viza realizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în comună

Primăria a avut în derulare două proiecte importante pentru comunitate, probabil şi printre cele mai măreţe. Astfel, exista în derulare un proiect cu finanţare de la Compania Naţională de Investiţii pentru construirea unei săli de sport dotată cu 180 de locuri în tribune, valoarea proiectului fiind de 4,38 milioane de lei. Mai exista şi un master plan care viza realizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în comună.

În pregătire se mai aflau proiecte precum alimentarea cu gaz, reabilitarea drumului spre mănăstire, reabilitarea altor drumuri rămase neasfaltate, inclusiv cel ce face legătura între Drumul European şi comuna Supuru.

Aici mai trebuie să amintim că în cei patru ani s-a reuşit întăbularea pădurii şi a bunurilor din comună. S-a elaborat şi un nou Plan Urbanistic General (PUG), realizat din bugetul de stat. Primarul Mugurel Moraviţ a reuşit să atragă mai mulţi bani din bugetul local, iar majoritatea lucrărilor de investiţii din comună s-au realizat din bugetul propriu.

Aşadar, în mandatul de primar al lui Mugurel Moraviț s-au făcut investiții în educație și sănătate, în infrastructura comunei, s-a renovat, s-a asfaltat, s-a construit și s-au făcut destule lucruri bune. Toate acestea, îl recomandă pe liberal cu certitudine pentru un nou mandat pentru postul de primar al comunei Bobota la alegerile locale din 9 iunie 2024.

Să fie în ceas bun cu reușite și împliniri!

You may also like

Leave a Comment