Responsive Menu
Add more content here...


Primăria Zimbor face economii la bugetul local 

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 18 views
A+A-
Reset

Ani la rând, Primăria a fost nevoită să încheie contracte de colaborare cu diferite firme pentru orice tip de lucrare. Pentru a reduce costurile, administraţia locală a decis că este mai rentabil să înfiinţeze propria firmă, cu ajutorul căreia să fie efectuate lucrările mai mărunte


Comuna Zimbor este printre cele mai mici din Sălaj dacă ne raportăm la populaţie. Nici cu bugetul local nu se poate lăuda administraţia condusă de primarul Gabriel Mureşan, astfel că fiecare bănuţ public este cheltuit chibzuit. Tocmai pentru a mai reduce din cheltuieli, Primăria a înfiinţat o firmă, UPL Zimbor, care are în prezent patru muncitori, cu ajutorul cărora se efectuează lucrările mai mici din comună.

Până la înfiinţarea acestei firmei, Primăria Zimbor era obligată să găsească tot felul de colaborări cu diverse firme, astfel că şi costurile erau semnificative.

Însă, prin UPL Zimbor, cheltuielile s-au redus la jumătate. Firma a fost înfiinţată la finele anului trecut, fiind angajate două persoane. Între timp, în luna iulie, alte două persoane au fost angajate, numărul total de muncitori ajungând la 4 în prezent.

În acest an de când funcţionează, serviciul de muncitori şi-a dovedit utilitatea, astfel că mai multe lucrări au fost deja finalizate. S-au efectuat lucrări de reparaţii şi zugrăveli în toate sălile de clasă din şcoala din Zimbor, plus reparaţii la grupurile sanitare din unitatea de învăţământ.

Totodată, în această perioadă s-au mai efectuat lucrări de reparaţii şi zugrăveli la căminul cultural din Sutor, dar şi în exteriorul căminului cultural din Sâncraiu Almaşului.

Tot cu serviciul propriu de muncitori se efectuează diverse lucrări de întreţinere pe tot ce înseamnă domeniul public, urmând ca acest serviciu să se ocupe şi de deszăpezire, în momentul în care va fi nevoie. UPL Zimbor lucrează şi la acoperirea tribunei de la Baza Sportivă “Rapid” din Zimbor.

De precizat că în ultimii ani, mai multe Primării din Sălaj au apelat la această metodă, printre care şi Hida sau Bălan.

“Am decis să înfiinţăm această firmă pentru a reduce costurile la unele lucrări mărunte de la nivelul comunei, cum ar fi întreţinere sau reparaţii de tot felul. Pentru toate lucrările, noi eram nevoiţi să colaborăm cu diverse firme, iar costurile erau destul de mari. Era mai rentabil să lucrăm cu oamenii noştri şi tocmai de aceea am luat această decizie”, ne-a informat primarul Gabriel Mureşan.

You may also like

Leave a Comment