Responsive Menu
Add more content here...


Primăria şi Consiliul Local Năpradea au obţinut finanţare pentru construirea unei capele şi la Cheud

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 43 views
A+A-
Reset

După ce anul trecut, în centrul comunal a început construcţia unei capele mortuare, în acest an, o astfel de construcţie se va face şi în satul Cheud. Tot prin GAL, autorităţile au obţinut fonduri de 50.000 de euro pentru această investiţie


2019 a fost anul începerii unor proiecte importante în comuna Năpradea. S-a început la reabilitarea căminului din Someş-Guruslău, la grădiniţa din Năpradea, la şcoala Cheud II, la construcţia unei capele în Năpradea, dar şi la proiecte de infrastructură rutieră.

Lucrările vor continua şi 2020 va fi anul marilor realizări sub buna administraţie condusă de primarul Vasile Fodor.

O investiţie care deja a fost anunţată pentru anul 2020 este construcţia unei capele mortuare şi în satul Cheud.

Proiectul a fost depus la Grupul de Acţiune Locală, dar mai întâi autorităţile au achiziţionat un teren, lângă cimitir, acolo unde se va începe construcţia. De la GAL, Primăria Năpradea va primi 50.000 de euro, însă autorităţile vor mai suplimenta fondurile cu bani de la bugetul local.

“Proiectul a fost aprobat şi urmează ca în acest an să se înceapă la construcţie. Nu este o lucrarea foarte mare şi din experienţa pe care o avem cu capela din Năpradea se poate termina în cel mult un an. Vom primi 50.000 de euro de la GAL, dar va trebui să suportăm noi o anumită sumă de la Consiliul Local să finalizăm construcţia. Capela va fi asemănătoare cu cea din Năpradea”, ne-a declarat primarul Vasile Fodor.

Pe parcursul acestui an se va finaliza capela din centrul comunal, construcţie care se realizează tot prin GAL. Aici lucrările sunt avansate şi capela este deja ridicată la roşu, urmând ca din primăvară să se continue la amenajările interioare.

După Năpradea şi Cheud, autorităţile locale au în plan ca în viitorul apropiat să acceseze fonduri pentru astfel de construcţii şi în celelalte sate. “Oamenii să stea liniştiţi, fiindcă în toate satele din comună vom avea capele în viitorul apropiat, ca să nu fie probleme. Până la urmă este o cerinţă la care trebuie să ne aliniem”, a spus primarul.

You may also like

Leave a Comment