Responsive Menu
Add more content here...


Primăria Sânmihaiu Almaşului pune accent pe educaţie

În ultimii ani au avut loc lucrări de modernizare la şcolile din comună, lucrări care vor continua şi în acest an atât la şcolile din Bercea şi Sântămărie, cât şi la cea din centrul comunal care se va digitaliza

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 44 views
A+A-
Reset

Educaţia are un rol esenţial în societate, iar Primăria Sânmihaiu Almaşului este conştientă de acest aspect, motiv pentru care în ultimii ani s-a investit în această ramură. S-a intervenit la Şcoala din Sântă Măria, dar şi la cea din centrul comunal. Cea mai recent modernizată şcoală a fost cea din localitatea Bercea.

Anul trecut s-au efectuat şi lucrări de împrejmuire la şcolile din Bercea şi Sântămărie. Şi, tot anul trecut, autorităţile locale au obţinut finanţare pentru digitalizarea Şcolii din Sânmihaiu Almaşului.

Concret, pe Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Primăria Sânmihaiu Almaşului a reuşit să obţină finanţare pentru proiectul “Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Sânmihaiu Almaşului”. Proiectul a fost unul foarte bun, având un punctaj de 92,15 dintr-un maxim posibil de 100.

Valoarea proiectului este în valoare de 440.000 de lei plus TVA.

Recent, în curtea Şcolii din Sânmihaiu Almaşului a fost inaugurat un teren sintetic, iar Primăria îşi doreşte să construiască şi o sală de sport prin CNI.

Lucrările vor continua şi în acest an la şcolile din comună. La grădiniţa din centrul comunal, autorităţile îşi propun să dezafecteze o sală de clasă pentru a muta grupurile sanitare în interior.

Totodată, în acest an se va schimba şi modalitatea de încălzire a Şcolii din Sântă Măria. Astfel, după modernizarea Şcolii din Sânmihaiu Almaşului, centrala termică veche care a fost înlocuită cu una nouă va fi mutată la Sântă Măria. Chiar dacă este mai veche, centrala funcţionează bine şi va asigura căldura clădirii. În prezent, şcoala din Sântă Măria se încălzeşte cu ajutorul sobelor. În această vară va fi construită o anexă pentru centrală.

You may also like

Leave a Comment