Responsive Menu
Add more content here...


Primăria Năpradea pregăteşte o nouă investiţie – Reţeaua de apă se extinde şi în satul Vădurele

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 25 views
A+A-
Reset

Administraţia locală va face un parteneriat cu Compania de Apă, pentru ca reţeaua de apă să fie extinsă şi în cea mai mică localitate din comună. În cadrul acestei investiţii, reţeaua de apă va fi extinsă şi pe ultimele uliţe din Năpradea şi Cheud

Reţeaua de apă este cea mai importantă utilitate de care trebuie să beneficieze oamenii. În comuna Năpradea, reţeaua de apă funcţionează la parametrii normali, după ce administraţia locală a lucrat în 2019 la suplimentare a debitului, printr-un proiect în parteneriat cu Compania de Apă.  Debitul de apă din reţeaua comunei s-a suplimentat printr-o conductă de la Drumul Judeţean 108 A, iar de toate lucrările s-a ocupat Compania de Apă, în timp ce Primăria a achiziţionat materialele necesare.

Au mai rămas însă puţine străzi neacoperite în Năpradea şi Cheud, dar această problemă va fi rezolvată chiar în acest an. Tot în 2021, reţeaua de apă va fi extinsă şi în satul Vădurele, iar în acest sens, administraţia locală lucrează la un proiect care să se deruleze în parteneriat cu Compania de Apă.

“Avem promisiuni că printr-un parteneriat cu Compania de Apă vom reuşi să extindem reţeaua de apă şi în satul Vădurele. Mai sunt câteva uliţe la Năpradea şi Cheud, unde nu avem apă, dar şi acolo reţeau va fi extinsă.  Deja lucrăm la proiectare şi după ce va fi întocmit proiectul, vom şti ce costuri va avea de suportat Primăria Năpradea”, ne-a declarat primarul Vasile Fodor.

Cât de curând, în comuna Năpradea vor începe lucrări complexe pentru alimentarea cu apă de calitate de la Gilău în Traniş şi Someş-Guruslău.

Cele două sate au fost incluse în în proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă  din judeţele Cluj şi Sălaj, iar lucrările stau înceapă. Primăria a predat amplasamentul constructorului, s-a dat ordinul de începere al lucrărilor, iar când timpul va fi favorabil va fi deschis şantierul.

Chiar dacă sunt incluse doar cele două sate, odată cu lucrările la acest proiect şi celelalte localităţi vor beneficia de un debit mai mare de apă.

Dacă problema apei va fi rezolvată în totalitate odată cu aceste lucrări, rămâne ca Primăria Năpradea să încerce să aducă o altă utilitate necesară în comună: gazul metan.

În acest sens, administraţia locală a început discuţiile cu proiectantul în ce priveşte înfiinţarea reţelelor inteligente de gaze naturale, dar pentru a putea accesa un proiect, Năpradea trebuie să se asocieze cu o altă comună. “Noi avem doar 900 de numere de case în comună şi avem nevoie de peste 1.000. Va trebui să găsim o comună care de altfel nu are gaz-metan, pentru a ne asocia şi a depune un proiect”, ne-a declarat primarul Vasile Fodor.

You may also like

Leave a Comment