Responsive Menu
Add more content here...


Primăria Năpradea asfaltează ultimele străzi din satul Cheud

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 53 views
A+A-
Reset

Cu bani de la bugetul local se lucrează la capetele de străzi ce au rămas neasfaltate din proiectele anterioare. Lucrările sunt în plină executare şi se vor finaliza în săptămânile următoare


Până acum vreo 8 ani, infrastructura rutieră din comuna Năpradea era la pământ şi asfaltul se regăsea doar pe drumul judeţean. Odată cu venirea lui Vasile Fodor în fruntea Primăriei, comuna a început să cunoască dezvoltarea şi pe acest segment.  Prima dată s-au asfaltat drumurile comunale, cele care fac legătura între Traniş – Vădurele şi Someş-Guruslău – Husia, până la limita comunei, după care s-a intrat cu asfaltul pe străzile din Năpradea şi Cheud. Printr-un proiect câştigat prin PNDL, în cele două sate s-au asfaltat peste 11 km de străzi şi uliţe, lucrări ce s-au încheiat anul trecut.

Ultimul km de uliţe din Năpradea s-a asfaltat tot anul trecut, iar în Cheud au mai rămas de pus la punct tot aproximativ 1 km de străzi şi capete de străzi. Aceste lucrări au şi început în această toamnă, iar Primăria a alocat 400.000 de lei.

Practic, odată cu finalizarea acestor lucrări, străzile din Năpradea şi Cheud vor avea asfalt în totalitate.

“Lucrările sunt spre finalizare. Practic sunt capete de străzi care au rămas neasfaltate,pe o distanţă totală de 1,1 km. Noi nu ne-am oprit din lucru şi continuăm.Era necesar să asfaltăm şi aceste porţiuni”, spune primarul Vasile Fodor

Mai rămâne însă de rezolvat partea de infrastructură rutieră în celelalte sate ale comunei, Someş Guruslău, Traniş şi Vădurele. Şi aceste localităţi au fost în atenţia Primăriei, astfel că au fost depuse proiecte la Compania Naţională de Investiţii pentru asfaltarea străzilor şi uliţelor în cele trei sate.

Prin Ordinul Ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei Publice Locale, pentru comuna Năpradea a fost aprobată finanţarea pentru trei proiecte de infrastructură, care însumează un total de 16 km de străzi.

În ce priveşte drumul judeţean, din Cheud şi până la limita cu judeţul Maramureş, acesta este ca şi finalizat. Chiar în aceste zile se lucrează la montarea indicatoarelor şi la realizarea acostamentelor.

You may also like

Leave a Comment