Responsive Menu
Add more content here...


Primăria Cizer, apel disperat către cetăţeni cu privire la proiectul de cadastrare gratuită

Proiectul are o uşoară întârziere, iar conducerea Primăriei Cizer face un apel disperat la cetăţeni să dea dovadă de promptitudine şi să fie prezenţi la terenurile măsurate pentru a putea fi identificate

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 527 views
A+A-
Reset

În comuna Cizer, precum şi la nivelul altor comune din judeţ şi chiar din ţară se desfăşoară proiecte importante cu privire la cadastrare. În cazul comunei Cizer, finanţarea pentru un astfel de proiect a fost obţinută din fonduri europene, iar lucrările au început în anul 2022. Aproximativ 7.000 de hectare ale comunei sunt cuprinse în acest proiect.

Anul trecut au început lucrările, iar în intravilan au fost terminate măsurătorile. Însă sunt ceva probleme cu privire la faptul că amenajamentul silvic se suprapune cu titlurile de proprietate ale cetăţenilor, în condiţiile în care o parte din păşuni s-au transformat în pădure. În acest context s-a convenit ca proprietarii de terenuri, prestatatorul de servicii şi reprezentanţii Direcţiei Silvice să clarifice până la finalul lunii aprilie toate problemele de suprapunere ale terenurilor.

Proiectul este unul extrem de important pentru comuna Cizer pentru că pământurile sunt foarte fărâmiţate ca suprafeţe, iar delimitările nu sunt clare. În prezent se lucrează la partea de extravilan. Astfel, acest proiect de cadastrare gratuită ar rezolva o problemă majoră în comună. După efectuarea măsurătorilor şi identificarea unei parcele, aparţinători acelor terenuri trebuie să le identifice.

Tocmai de aceea, conducerea Primăriei Cizer face un apel disperat ca cetăţenii să dea dovadă de promptitudine şi să fie prezenţi pentru identificarea suprafeţelor măsurate.

“Eu îl consider cel mai important proiect pe care l-a avut Primăria Cizer după Revoluţie din punct de vedere al consecinţelor şi evoluţiei ulterioare a situaţiei acestor terenuri”, spunea la finalul anului trecut Nicolae Pavel, primarul comunei Cizer.

În acest sens, Primăria Cizer a postat şi un anunţ prin care face apel către cetăţeni. Începând din data de 25 martie au început să fie efectuate măsurătorile terenurilor amplasate în stânga Drumului Judeţean pe sensul de mers spre Ciucea de la ieşirea din localitatea Cizer şi până în Vânători, în cadrul programului de cadastrare generală a comunei Cizer. În acest sens, autorităţile locale roagă toţi proprietarii de pădure, fânaţ, păşuni să se prezinte la teren pentru identificarea suprafeţeleor.

You may also like

Leave a Comment