Responsive Menu
Add more content here...


Primăria Cehu Silvaniei pune accentul şi pe educaţie – Reabilitări și dotări la unitățile școlare din oraș

by Mircea ARDELEAN
0 comment 238 views
A+A-
Reset

Unităţile şcolare vor fi dotate cu mobilier nou şi cu materiale didactice moderne, iar unele clădiri intră într-un proces de reabilitare şi modernizare. Totodată, administraţia locală aşteaptă „undă verde” de la CNI pentru demararea lucrărilor la o grădiniţă nouă şi a unei creşe noi finanţate cu bani de la Guvernul României

Administraţia locală a implementat un proiect, prin care toate unităţile de învăţământ din oraş vor fi dotate cu mobilier nou, cu materiale didactice şi dispozitive digitale. La fel şi grădinița cu program prelungit, va fi dotată cu materiale didactice noi.

Totodată, clădirea Nr. 2 de la Şcoala Gimnazială „Gyulaffy László” Cehu Silvaniei va fi reabilitată energetic. Şi grădiniţa din oraş va intra într-un proces de modernizare.

La Cehu Silvaniei se doreşte şi construirea unei creşe. Primăria a făcut demersurile pentru un astfel de proiect ce prevede construirea unei grădiniţe moderne cu o capacitate de 40 de locuri, dar şi a unei creşe. Proiectul a fost depus la Compania Naţională de Investiţii (CNI), de unde se aşteaptă „undă verde”. Până atunci însă, autorităţile locale au decis ca clădirea veche a grădiniţei să fie transformată în creşă.

Din alt punct de vedere, au început demersurile pentru un proiect ce prevede construirea unui bazin de înot. Administraţia locală mai lucrează la implementarea proiectului de eficiență energetică și modernizarea iluminatului public, un proiect în valoare de peste 3 milioane de lei şi care se află deja în derulare.

Pentru înfrumuseţearea oraşului, se mai dorește amenajarea fântânii renascentiste, dar şi modernizarea locului de joacă din cartierul Avram Iancu, acolo unde va fi amenajat un covor de tartan.

Sigur, continuă şi procesul de modernizare al infrastructurii rutiere, atât în oraş, cât şi în satele aparţinătoare, unde vor fi asfaltate alte străzi, iar mai multe şanţuri vor fi betonate.

 

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Știrile din Sălaj de miercuri, 29 mai.

You may also like

Leave a Comment