Responsive Menu
Add more content here...


Primăria, alături de vârstnicii din comuna Năpradea. 40 de persoane beneficiază de o masă caldă

Printr-un proiect de suflet, în comuna Năpradea, nu mai puţin de 40 de vârstnici beneficiază de o masă caldă în fiecare zi

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 554 views
A+A-
Reset

În comuna Năpradea se pune mare accent pe partea socială. Pe lângă proiectele de investiţii ce se derulează în comună pentru creşterea nivelului de trai, administraţia locală vine în sprijinul persoanelor nevoiaşe. De ceva ani, în comună funcţionează un serviciu de îngrijire a  persoanelor la domiciliu, iar comuna Năpradea chiar este licenţiată în servicii sociale.

De fapt, la nivelul comunei funcţionează două servicii sociale, iar pe lângă cel de îngrijire al persoanelor la domiciliu mai există Serviciul de Asistenţă Comunitară.

Aproape 40 de persoane beneficiază de primul serviciu, Primăria având şi trei angajaţi pe post de îngrijitori.

Ce fac aceştia. Ei bine, în fiecare săptămână, cel puţin o dată se deplasează la casa beneficiarului pentru a-l ajuta la treburile gospodăreşti sau poate pentru cumpărături sau plata facturilor. Indiferent de nevoia beneficiarului, îngrijitorul este acolo pentru a-l ajuta.

Mai mult, din luna aprilie, toţi beneficiarii primesc şi câte o masă caldă din patea Primăriei, printr-o colaborare cu o firmă de catering din oraşul Jibou.

“Noi am încheiat contractul pentru 40 de beneficiari. Mai avem cinci locuri disponibile pentru care suntem în discuţii cu persoane care pot beneficia de aceste servicii. Sigur,e vorba de oameni care îndeplinesc criteriile de selecţie”. Eugenia Pop – viceprimarul comunei Năpradea

Începând din acest an, serviciile sociale din comună au şi o “casă nouă”, după ce lucrările la centrul comunitar integrat au fost finalizate.

“Centrul comunitar integrat va deservi atât serviciilor sociale, cât şi medicului de familie dacă va dori să-şi mute sediul în acest centru. Dacă nu, ne dorim să facem demersurile pentru a încerca să aducem medici de specialitate, care să vină în comună măcar o dată sau de două ori pe săptămână şi care să ofere servicii persoanelor care se deplasează mult mai greu în afara comunei”, spune Eugenia Pop.

You may also like

Leave a Comment