Responsive Menu
Add more content here...


Prima Sfântă împărtășanie pentru 6 copii în Sărbătoarea Sf. Ap Petru și Pavel în parohia greco-catolică de la Zalău

Și Isus le-a zis: „Lăsați copilașii să vină la Mine și nu-i opriți, căci Împărăția cerurilor este a celor ca ei.”

by Tiberius NICODA
0 comment 281 views
A+A-
Reset

În data de 29 iunie, 2024, la Zalău, la Parohia greco-catolică Sfinții Petru și Pavel din Zalău, a avut loc prima Sf împărtășanie în Sărbătoarea Sf. Apostoli Petru și Pavel – Zalău pentru un număr de 6 copilași care au pășit pe drumul credinței întru Iisus Hristos.

Prima Sfânta Împărtășanie s-a desfășurat într-o profundă solemnitate, copiii au intrat în procesiune în biserică cu inimile curate după spovadă, cuprinși de emoția evenimentului şi mai ales al simbolului sfintei sărbători. Pe drumul stabilit până în fața Sfântului Altar, copiii au fost conduși  pentru a participa activ  la Sfânta Liturghie  prin citirea lecturilor şi prin cântece specifice, făcând ca această zi să fie şi mai frumoasă și să rămână permanent în amintirile lor.

Credincioșii au participat la sărbătoare  pentru a aduna în sufletele lor comori de credință şi evlavie, într-o atmosferă de lumină şi frumusețe cu care a fost împodobit lăcașul de cult şi de toată gingășia alaiului floral ce înconjoară biserica greco-catolică în Sărbătoarea Sf. Apostoli Petru și Pavel .

Un moment emoţionant a fost oferirea darurilor şi iconiței ce reprezintă Prima Sfânta Împărtășanie, o surpriză frumoasă pentru copii şi pentru toţi cei prezenţi. Mulţumiri părintelui paroh Daniel Bertean pentru gândul frumos!

 

La încheierea Sfintei Liturghii, copiii au mulţumit bunului Dumnezeu care i-a chemat la o mai strânsă legătură cu El prin taina Sfintei Împărtăşanii, au mulțumit părintelui  paroh Daniel  Bertean, preotului Mărieș Simion,celor care au oficiat slujba, acelora  care i-au îndrumat şi i-au pregătit sufleteşte pentru acest moment cât și sorei Cornelia, părinţilor şi întregii comunităţi pentru prezenţă şi rugăciune, ca un îndemn pentru toţi de a crește și persevera în credința în Isus, prin învățăturile Sfintei Evanghelii.

You may also like

Leave a Comment