Prețul la pompă al combustibilului în stațiile de alimentare în România crește pe nesimțite și cu maximă nesimțire

by Tiberius NICODA
0 comment 353 views
A+A-
Reset

Scumpiri uriașe ale benzinei și motorinei în anul 2024, din cauza creșterii accizei

Accizele la carburanți cresc anul acesta în două rânduri, și de la 1 ianuarie, și de la 1 iulie. Adunat, creșterea de prețuri la pompă generată exclusiv de creșterea de accize este uriașă, de până la 11% față de nivelurile actuale.


Ministerul Finanțelor a publicat, în sfârșit, nivelul accizelor la carburanți care va fi practicat cat de la 1 ianuarie 2024, ca urmare a ajustării cu inflația. Noile accize sunt de 2.019 lei pentru 1.000 de litri de benzina și 1.850 de lei pentru 1.000 de litri de motorină, potrivit Ministerului de Finanțe.
La nivelul întregului an, strict din creșterea de acciză, benzina va fi așadar mai scumpă cu 72 de bani pe litru, iar motorina cu 66 de bani pe litru.


Un fel de, cum zice melodia: ,, Dă-i cu leul, dă-i cu banul, mamă m-a furat…. octanul…”
Deci, iată cum, în vreme ce invers proporțional cu scăderea nivelului de trai și împuținarea veniturilor românilor, prețurile combustibililor zburdă vesel în conductă.


Și dacă tot este o modă la unii să tragă pe nas,la ce prețuri vom avea la pompă, o să ajungem doar ca să îi tragem pe nas ca și aurolacii benzina, motorina, gazul, în loc să le băgăm la rezervor.

You may also like

Leave a Comment