Responsive Menu
Add more content here...


Preotul ortodox Petru Lucăcel – un slujitor al Domnului până la moarte și chiar dincolo de veșnicia ei

„Cu moartea, pre moarte călcând!” Prin lucrarea Sa mântuitoare, Hristos l-a izbăvit pe om de moarte şi i-a dăruit viaţa veşnică

by Tiberius NICODA
0 comment 915 views
A+A-
Reset

La data de 26 mai 2024, comunitatea ortodoxă din Șoimuș (comuna Someş-Odorhei) a suferit o grea pierdere morală și duhovnicească prin moartea Părintelui Petru Lucăcel, cel care a fost numit inițial preot în Parohia de la Șoimuș.

Părintele Petru Lucăcel născut la data de 15 iunie 1953 în satul Aluniș (comuna Benesat) a fost  cel de al patrulea copil născut în familia părinților săi – Lucăcel Alexandru și Reghina. În perioada anilor 1968-1972, a urmat cursurile Școlii Generale din satul său natal, la Aluniș, pentru ca mai apoi, a urmat cursurile Liceului de Cultură Generală de la Cehu Silvaniei.

Chemarea către tainele creștine l-a îndrumat ca să urmeze cursurile Institutului Teologic de Grad Universitar de la Sibiu, asta se întâmpla între anii  1972-1976 .

În anul 1976, la data de 25 iulie, a fost hirotonit ca preot și numit la Parohia din Șoimuș pe care a păstorit-o cu evlavie și credință clădită spre enoriașii săi până în anul 2004.

În anul 2004 a fost transferat la Biserica Ortodoxă Gâlgău Almașului (comuna Bălan), unde a slujit cu dăruire, har și înțelepciune ca preot al comunității ortodoxe de acolo până la data de 1 iulie 2019.

La 1 iulie 2019, având vârsta pensionării îndeplinită, la cei 66 de ani pe care îi avea atunci, și-a dorit ca să continue ca să Slujească pe Bunul Dumnezeu.

Ca urmare a dorinței și cererii sale, a primit Îmbisericire la Biserica „Adormirii Maicii Domnului” de la Jibou, unde a și slujit cu mare credință și devotament până la ultima sa slujbă pe care a oficiat-o întocmai cu prilejul Sărbătorilor Sfintelor Paști.

Și cum nimica nu-i întâmplător pe lumea aceasta, alegerea preotului, acela care a fost Părintele Petru Lucăcel, de a fi îmbisericit chiar după pensionare, adică prin îmbisericire a obținut dreptul de a-L sluji pe Domnul până la moarte.

Astfel, în tocmai vremea de săvârșire a liturghiei de Duminică la 26 mai, la orele amiezii sufletul celui care a fost Părintele Petru Lucăcel, la nici 71  de ani, chemat fiind, s-a înălțat la Domnul spre a-L sluji în veșnicie.

Slujba de priveghere va avea loc luni, 27 mai, de la ora 19, în catedrala din Jibou. Înmormântarea va avea loc marți, 28 mai, la ora 13,00, tot în Catedrala din Jibou.

Condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l ierte și să-l ierte și odihnească-n liniște și pace!

You may also like

Leave a Comment