Responsive Menu
Add more content here...


Preotul Ioan Ardelean, cel care a slujit ca preot paroh în Crișeni, a trecut la cele veșnice

Preoţia este ştiinţa ştiinţelor şi arta artelor. Blândeţea firii şi umilinţa inimii l-a caracterizat pe preot

by Tiberius NICODA
0 comment 6.4K views
A+A-
Reset

Cu durere-n sufletele creștinilor ortodocși și cu adâncă tristețe s-a răspândit printre enoriași vestea morții celui care a fost Preacucernicul Părinte Ioan Ardelean care a slujit ca preot paroh, în Crișeni, din  anul 1976.

În ceea ce privește viața bisericească din Crișeni , amintim faptul că biserica cu hramul „Buna Vestire” a fost construită între anii 1987-1989, prin jertfelnicia Preacucernicului Părinte Ioan Ardelean și a bunilor credincioşi pe care i-a păstorit.

În acest sens, la instalarea Preacucernicului Părinte Ioan Ardelean, ca preot paroh, în Crișeni, în anul 1976, vechea biserică a satului era într-o avansată stare de degradare.

În aceste condiții, dorința părintelui a fost de a ridica o nouă biserică în localitate, însă, în acea perioadă, era aproape imposibil de dobândit o autorizație de construcție din partea autorităţilor statului comunist ateu.

Timp de aproape 11 ani, părintele și membrii Consiliului parohial au încercat obținerea autorizației, dar totul a fost în zadar. Abia în anul 1987 s-a obținut nu o autorizație de construcție a lăcașului de cult ci o aprobare tacită din partea autorităților comuniste.

Cine nu se teme de moarte, minte. Dumnezeu ne-a dat să trăim, nu ne-a dat să murim.

Oamenii aidoma Părintelui Ardelean sunt cei  care le dau pe toate lui Dumnezeu și se dăruiesc chiar și pe ei înșiși, se adăpostesc sub cupola cea mare a lui Dumnezeu și sunt apărați de Pronia Sa dumnezeiască. Atunci devin fii ai lui Dumnezeu și pot ajuta mai mult lumea cea nefericită prin rugăciunile lor.

În Iisus Hristos nu există o viața până la moarte și o viață după moarte, ci o singură viață, care-i unică: de la naștere în veșnicie.

Iar prin iluminarea pe care o primesc de la Dumnezeu, aceia aidoma Părintelui Ardelean, îi pot povăţui corect pe oameni, ca să se apropie de Dumnezeu, să-şi afle mântuirea, fericirea şi pacea sufletului lor, căci numai aproape de Dumnezeu sufletul îşi află odihnă.

Iată că și sufletul bunului Părinte Ioan Ardelean, s-a mutat la Domnul și noi deplângem această pierdere pentru comunitatea creștină ortodoxă, dar totodată știm că și-a împlinit menirea și chemarea sa întru  Iisus Hristos unde  nu există o viața până la moarte și o viață după moarte, ci o singură viață, care-i unică: de la naștere în veșnicie!

Dumnezeu să-l ierte și odihnească în liniște și pace! Condoleanțe familiei îndurerate!

You may also like

Leave a Comment