Responsive Menu
Add more content here...


Preoții din Episcopia Sălajului au participat la conferința semestrială de primăvară

Clericii din Episcopia Sălajului au participat astăzi la conferința semestrială de primăvară. Întâlnirea s-a desfășurat la Catedrala episcopală „Înălțarea Domnului” din Zalău, iar lucrările au fost prezidate de Preasfințitul Părinte Episcop Petroniu

by Mihai POP
0 comment 3,4K views
A+A-
Reset

Marți, 18 iunie 2024, la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Zalău a avut loc conferința pastoral-misionară semestrială de primăvară, a preoților din Episcopia Sălajului.

Potrivit articolului 140 din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, conferințele pastoral-misionare se desfășoară de două ori pe an, tematica acestor conferințe fiind unitară în întreaga Patriarhie.

Conferința s-a desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Petroniu și a fost susținută de Preacucernicul Părinte Florin-Adrian Hosu, preot paroh al Parohiei Sălăjeni, din Protopopiatul Șimleu Silvaniei.

Tema tratată de către Preacucernicia Sa a fost în acord cu tematica propusă de Sfântul Sinod privind „Anul omagial al pastoraţiei şi îngrijirii bolnavilor” şi „Anul comemorativ al tuturor Sfinţilor tămăduitori fără de arginţi”, fiind intitulată: „Biserica și Spitalul”.

Prezentarea a fost structurată pe mai multe capitole, la finalul prelegerii având loc intervenții ale preoților cu privire la această temă.

De asemenea, domnului profesor Marian Albert i-a fost acordat, pentru activitatea didactică desfăşurată în anul şcolar 2023-2024, titlul de „Profesorul anului”.

Din punct de vedere administrativ, Episcopia Sălajului are în structura sa trei protopopiate, 205 parohii și nouă așezăminte monahale, în care slujesc un număr de 243 de preoți și diaconi.

You may also like

Leave a Comment