Premiu special pentru Ioan Onicaş – preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 107 views
A+A-
Reset

Ioan Onicaş a devenit un nume cunoscut în fotbalul românesc datorită prestaţiilor excelente în calitate de arbitru asistent. A fost primul arbitru din Sălaj care a ajuns pe lista FIFA, având arbitrate peste 500 de meciuri în cei 24 de ani de arbitraj. A arbitrat la două finale de Cupa României şi nenumărate derby-uri la nivelul primei ligi, unde a fost arbitru timp de 15 ani. De patru ori s-a clasat pe podiumul celor mai buni asistenţi români, iar în anul 2011, Ioan Onicaş a decis să pună “fanionul în cui”, devenind ulterior observator de arbitri la nivelul primei ligi, titulatură pe care o păstrează şi în prezent. În actualul sezon, Ioan Onicaş a fost observator la şapte mecuri din Superligă.

După retragerea din arbitraj, Ioan Onicaş şi-a focusat atenţia şi spre minifotbal, sport căruia s-a dedicat total şi pe care s-a angajat să-l dezvolte de la an la an.

A devenit preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România, însă, în mandatul său s-au făcut eforturi considerabile pentru ca acest sport să fie recunoscut la nivel naţional şi până la urmă s-a reuşit.

În 2015 minifotbalul este recunoscut oficial ca ramură sportivă de către Ministerul Tineretului şi Sportului. În iulie 2021 asistăm la momentul istoric al înfiinţării Federaţiei Române de Minifotbal (FRM), federaţie naţională aflată sub egida Ministerului Sportului.

Performanţele din acest sport au continuat în mandatul preşedintelului Ioan Onicaş, iar marele vis al românilor a fost îndeplinit la finalul anului 2023 când România a devenit campioană mondială.

După şase titluri europene, două de vicecampioni europeni şi două clasări pe locul 3 la Mondiale, România a devenit în Emiratele Arabe Unite, în premieră, campioană mondială.

Pentru contribuţia sa majoră în dezvoltarea minifotbalului din România, pentru faptul că a condus delegaţia “tricoloră” spre un titlu mondial, Ioan Onicaş primeşte recunoaştere şi din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Sălaj care l-a inclus pe o listă cu premii speciale pentru performanţa obţinută în Emiratele Arabe Unite.

You may also like

Leave a Comment