Responsive Menu
Add more content here...


Elevii Ana-Raisa Șandor, Mario Palce şi Nicolae Venter, premiaţi la faza naţională a OLIMPIADEI SATELOR DIN ROMÂNIA!

Premii și medalii pentru elevii sălăjeni la etapa națională a concursului de matematică „OLIMPIADA SATELOR DIN ROMÂNIA” organizată pentru clasele Clasele V – VIII

by Tiberius NICODA
0 comment 1.9K views
A+A-
Reset

Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj a organizat a VII-a ediţie a Concursului Naţional de Matematică pentru clasele V-VIII “OLIMPIADA SATELOR DIN ROMÂNIA”, concurs adresat elevilor care învaţă în şcolile din mediul rural.

La acestă competiție au participat 138 de elevi, câte un profesor însoțitor din cele 41 de judeţe participante ale țării, precum și 50 de membri profesori evaluatori în Comisia Centrală.

Astfel, în perioada 17- 19 mai 2024, la Cluj-Napoca, s-a desfășurat etapa națională a Concursului de Matematică “Olimpiada Satelor din România” ediția a VII-a. La concurs au participat peste 150 de elevi, clasele V-VIII, din toate cele 41 de județe ale țării.
Elementul de noutate l-a constituit faptul că, pentru prima dată, Societatea de Științe Matematice din România  a acordat diplome și medalii elevilor din mediul rural.
Această competiție de matematică este o continuare a proiectului „Olimpiada  satelor”, proiect  demarat la Cluj-Napoca în anul 2010 și dezvoltat pentru 11 ediții la nivel regional, drept “Olimpiada Satelor din Transilvania” și reprezintă oportunitatea pentru elevii din mediul rural de a candida cu șanse egale la un concurs pe discipline de studiu.
La finalul concursului au fost acordate 4 premii I, 4 premii II, 4 premii III şi 23 de mențiuni, valoarea totală a premiilor fiind de 17.000 de lei, prin aportul sponsorilor acestei ediții.
Județul Sălaj a participat cu un lot de 4 elevi, câte unul din clasele V-VIII, iar 3 dintre acești elevi au obținut următoarele rezultate:
Premiul I și medalie de aur:
Șandor Ana-Raisa (clasa a VI-a), Şcoala Gimnazială Nr.1 Valcău de Jos – profesor îndrumător

Blaga Claudia;

Medalii de bronz:
Palce Mario Adrian (clasa a VII-a), Școala Profesională Sâg – profesor îndrumător Borlea Ileana
Rodica;
Venter Nicolae (clasa a VIII-a), Școala Profesională „Petri Mor” Nușfalău – profesor îndrumător
Boboiu Viorel
Menționăm faptul că, pentru eleva Șandor Ana-Raisa, anul școlar 2023-2024 a fost un an de excepție din punctul de vedere al rezultatelor obținute, în special, la matematică, respectiv:
– locul I atât la etapa județeană, cât și la etapa interjudețeană a Concursului „Olimpiada Satelor din România;
– locul I și medalie de aur la etapa națională a Concursului „Olimpiada Satelor din România;
– medalie de bronz la etapa națională a Olimpiadei de Matematică
Lotul olimpic a fost însoțit de profesoara Chiș Floare, de la Școala Gimnazială Nr.1 Bănișor. Din Comisia Centrală a făcut parte, în calitate de membru, profesoara Radu Niculina, inspector școlar-matematică la Inspectoratul Școlar Județean Sălaj.
Felicitări le adresăm și noi, atât elevilor cât și dascălilor care i-au îndrumat și pregătit!

You may also like

Leave a Comment