Responsive Menu
Add more content here...


Premierul Nicolae Ciucă: „Creșterea economică din 2022 este egală cu întregul PIB al țării din urmă cu 20 de ani”

by Mihai POP
0 comment 39 views
A+A-
Reset

PIB-ul a crescut în 2022 cu 4,9% iar creşterea din acest an va fi de 2,8% susţine premierul Nicolae Ciucă ♦ Analiştii financiari cred că PIB-ul real pentru anul ce a trecut a fost de 3,8% şi estimează o creştere în acest an de 1,7%


Premierul a spus joi, înaintea şedinţei de guvern că, din datele care i-au fost transmise de la  Comisia Naţională Strategie şi Prognoză (CNSP), PIB-ul real ar fi crescut anul trecut cu  4,9% iar, în termeni nominali, cu 49 de miliarde de euro faţă de 2022.

Creșterea economică a României din 2022 este egală cu întregul PIB al țării din urmă cu 20 de ani. O spune Comisia Națională de Prognoză, pe ale cărei date provizorii lucrăm la guvern, până când vor veni valorile finale de la Institutul Național de Statistică. Creșterea economică de 4,9% de anul trecut este chiar mai mare decât estimarea inițială de 4,6%, lucru ce arată eficiența muncii depuse la nivelul tuturor ministerelor și performanța economiei românești. Cei mai importanți factori care au determinat o creștere peste așteptări sunt rata-record de absorbție a fondurilor europene (73%), investițiile străine directe majore și investițiile masive ale statului în economie.

Pentru anul în curs, Comisia de Prognoză estimează o creștere economică de 2,8%. Într-un context internațional plin de provocări și cu state dezvoltate aflate acum în pragul recesiunii, obținerea unei creșteri economice este o reușită a României. Foarte important este faptul că motorul economiei noastre nu mai stă în consum, ci se bazează pe investiții și pe competitivitatea capitalului românesc. Prin consolidarea capitalului autohton, atragerea de #investiții străine și #absorbția eficientă de #fonduri europene vom reuși să protejăm locurile de muncă din țară și să dăm companiilor românești capacitatea de a crea altele noi.”, premierul României, președinte al Partidului Național Liberal Nicolae Ionel Ciucă.

You may also like

Leave a Comment