Responsive Menu
Add more content here...


Prefectul Sălajului s-a asigurat că spitalele au suficiente materiale de protecţie

by Mihai POP
0 comment 32 views
A+A-
Reset

În județul Sălaj, astăzi, 7 aprilie 2020, se află în carantină 368 persoane, iar în autoizolare la domiciliu 1091 persoane. Până în prezent în Sălaj au fost confirmate 10 cazuri de infectare cu COVID-19, din care 2 persoane vindecate şi un deces


Toate informațiile cu privire la persoanele depistate pozitiv, starea de sănătate și numărul testelor efectuate sunt comunicate la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.

Ieri, 6 aprilie 2020, Virgil Țurcaș, prefectul județului Sălaj a organizat o ședință în sistem videoconferință cu managerii spitalelor din județ, președintele Consiliului Județean, primarii din Zalău și Șimleu Silvaniei, directorul Direcției de Sănătate Publică, managerul Serviciului Județean de Ambulanță, inspectorii șefi ai Inspectoratelor de Poliție, Jandarmi și pentru Situații de Urgență, coordonatorul UPU.

Potrivit celor declarate de responsabilii unităților spitalicești, în momentul de față, există materiale disponibile pentru minimum două săptămâni, iar alte achiziții sunt în curs de desfășurare.

“Mulțumim tuturor firmelor, instituțiilor, asociațiilor și persoanelor care au făcut donații către spitale. Astfel de gesturi de solidaritate și responsabilitate civică sunt necesare și binevenite în această perioadă. Totodată, am recomdandat unor ONG-uri care ne-au contactat să sprijine și medicii de familie din județ, iar în aceste zile vor ajunge materiale și la aceste cabinete. Fac un apel către conducerea spitalelor să se asigure că materialele de protecție ajung la toți cei care se află în prima linie – medici, asistenți, infirmieri, brancardieri și personal auxiliar. Avem nevoie de toți, la capacitate maximă, pentru a putea să asigurăm servicii eficiente și de calitate. Împreună cu reprezentanții autorităților locale identificăm și spații de cazare pentru personalul medical, pentru a-și putea proteja propriile familii. Fac un apel către toți sălăjenii să respecte recomandările privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Respectând regulile indicate de specialiști vom reuși să ne protejăm pe noi și pe cei apropiați”, a declarat Virgil Țucaș, prefectul județului Sălaj.

You may also like

Leave a Comment