Responsive Menu
Add more content here...


Prăpăd pe șoselele sălăjene – sute de sancțiuni contravenționale, zeci de permise reținute și alte sute de șoferi vitezomani opriți la timp de polițiștii rutieri

În perioada 29 – 31 martie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au continuat acţiunile pe şoselele sălăjene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, a conducerii cu viteză excesivă, a depășirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere

by Mihai POP
0 comment 28 views
A+A-
Reset

În cadrul acțiunilor desfășurate, au fost legitimate 572 de persoane, au fost verificate 539 de autovehicule, iar ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 360 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 99.163 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii rutieri au reținut 25 de permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 142 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 35 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate 5 depășiri neregulamentare, 3 sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, alte 6 sancțiuni pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, iar 5 sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice. Totodată, au fost sancționați 15 pietoni, 6 bicicliști și un căruțaș, iar 142 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Totodată, conducătorii auto opriți în trafic au fost informați că, începând cu data de 31 martie a.c., în contextul aderării României la spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost operaționalizat un nou sistem de verificare a documentelor de identitate.

Aplicația eDAC permite realizarea de interogări în bazele de date ale ministerului prin scanarea automată a actului de identitate sau prin introducerea manuală a datelor de identificare.

După interogare, aplicația returnează răspuns cu HIT-urile/semnalările din  bazele de date ale M.A.I. și emite alerte în cazul identificării persoanelor urmărite, față de care s-au dispus măsuri preventive, persoanelor dispărute, în cazul depistării unui autovehicul furat, precum și în alte situații.

În urma acestor alerte, polițiștii aplică imediat măsurile legale conform procedurilor și legislației în vigoare, în funcție de specificul fiecărui caz amintit.

Noua aplicație va fi folosită atât în activitățile curente, cât și în punctele de acces din instituții și la ghișeele destinate publicului.

Subliniem că datele personale care sunt afișate pe aceste dispozitive beneficiază de toată protecția oferită de aplicațiile utilizate de instituțiile publice.

You may also like

Leave a Comment