Responsive Menu
Add more content here...


Poziţia Poliţiei, după confictul dintre doi oameni ai legii şi o ceată de rromi

by Mihai POP
1 comment 36 views
A+A-
Reset

Într-un comunicat emis de IPJ Sălaj, au fost descrise cele întâmplate joi la intervenţia poliţiştilor în cartierul rromilor din comuna Someş Odorhei, dar şi măsurile luate de oamenii legii  


Imagini incredibile în cursul zilei de joi în comuna Someş Odorhei.

În timp ce se aflau într-o acţiune în cartierul de rromi, doi agenţi de poliţie de la Secția 3 Poliție Rurală Jibou au fost înfruntaţi de mai mulţi rromi.

Cei doi oameni ai legii au fost agresaţi, atât fizic, cât şi verbal, mai ales după ce aceştia au folosit sprayul iritant lacrimogen pentru restabilirea ordinii.

Subliniem, spray, nu pistol, nu acţiuni în forţă, nu agresiuni. Cu toate acestea, mai mulţi oameni din comunitatea rromă au acuzat intervenţia poliţiştilor, pe care rromii i-au făcut nesimţiţi şi obraznici. Ca să nu spunem că, în momentul în care un suspect pe care poliţiştii voiau să îl reţină, s-a luat la bătaie cu oamenii legii!?

În cursul zilei de sâmbătă, a venit şi punctul de vedere al Poliţiei despre acest caz tulburător.

Aşadar, în cele ce urmează, vom publica comunicatul trimis de Maria Cristea – purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj:

„Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Jibou au fost solicitați, prin apelul de urgență 112, la data de 8 septembrie a.c, în jurul orei 14, sa intervină în comuna Șomes Odorhei la un scandal între doi bărbați.

Ajunși la fața locului polițiștii au aplanat conflictul, după care o femeie din apropiere a adresat polițiștilor injurii.

Polițistul i-a solicitat acesteia în repetate rânduri să se legitimeze, dar a refuzat. Când polițiștii au vrut să o conducă la sediul poliției în vederea identificării s-a opus, în sprijinul ei venind soțul, care i-a împiedicat pe polițiști să-şi continue activitatea, întrucât femeia urma să fie încătușată.

În acel moment, celălalt polițist l-a somat pe soțul femeii, rugându-l să înceteze, dar bărbatul l-a lovit pe acesta, iar pentru a aplana situația, polițiștii au folosit sprayul iritant lacrimogen. Împotriva polițiștilor au intervenit mai multe persoane.

După folosirea în repetate rânduri a sprayului, starea conflictuală s-a aplanat.

Cele două persoane implicate în scandal au fost identificate, în persoana unor tineri de 22, respectiv 27 de ani, ambii din comuna Someş Odorhei.

Față de tânărul de 27 de ani, procurorul a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj”.

 

You may also like

1 comment

ion 15 septembrie 2019 - 15:16

pozitia 69 e cea mai buna!

Reply

Leave a Comment