Responsive Menu
Add more content here...


Investiţii majore în comuna Meseşenii de Jos

Cu finanţare de la Guvernul României, dar şi cu fonduri europene, comuna Meseşenii de Jos a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare importantă pe toate planurile. Administraţia locală condusă de Bogdan Bercean - un primar tânăr şi devotat - a implementat mai multe proiecte de investiţii în infrastructura rutieră, la reţelele de apă şi canalizare, pentru modernizarea şi reabilitarea instituţiilor publice, dar şi în educaţie, sport şi mişcare

by Tiberius NICODA
0 comment 312 views
A+A-
Reset

Comuna Meseșenii de Jos este administrată de un primar și un Consiliu Local compus din 13 consilieri. Primarul, Alexandru-Bogdan Bercean, de la Partidul Social Democrat, este în funcție din 2016.

Primăria Meseșenii de Jos, în top la atragerea de investiții pe Programul “Anghel Saligny”

Meseșenii de Jos este o comună formată din satele Meseșenii de Jos (reședința), Meseșenii de Sus, Aghireș şi Fetindia. Conform recensământului efectuat în 2021, populația comunei Meseșenii de Jos se ridică la 3.317 locuitori.

La doar 29 de ani, Bogdan Bercean a reuşit să câştige alegerile din 2016, iar în anul 2020 a fost reconfirmat prin votul cetățenilor să conducă comuna pentru încă un mandat. Primarul Bercean Alexandru este unul dintre cei mai performanți primari din județul Sălaj și este preocupat de dezvoltarea comunității. Primăria Meseșenii de Jos este campioană la atragere de investiții pe Programul “Anghel Saligny”, dar nici fondurile europene nu lipsesc. Se vor face investiții importante în fiecare localitate din comună.

Tânărul primar al Comunei Meseșenii de Jos este  unul dintre cei mai harnici și implicați edili din județul Sălaj și este în permanență la dispoziția cetățenilor fiind unul dintre primarii județului Sălaj care este foarte implicat în rezolvarea problemelor din comunitate.

Alexandru Bogdan BERCEAN, un primar tânăr şi devotat

Administraţia locală de la Meseşenii de Jos are în portofoliu finalizarea unui proiect în valoare de peste 4 milioane de euro ce vizează modernizarea a 25 de kilometri de străzi şi uliţe din comună, lucrări pentru  amenajarea a două terenuri cu iarbă de dimensiuni mici, dar şi a unor parcuri şi locuri de joacă.

Locuri de joacă în satele Meseşenii de Jos, Aghireş şi Meseşenii de Sus, amenajate de către administraţia locală cu bani de la bugetul local

Primăria şi Consiliul Local doresc să continue dezvoltarea comunei, astfel că prin Programul “Anghel Saligny” au fost depuse nu mai puţin de 8 proiecte de investiţii în valoare de 37 de milioane de euro!

Prin aceste proiecte, primarul Bogdan Bercean şi echipa sa vor să finalizeze infrastructura rutieră, dar şi înfiinţarea mult aşteptatei reţele de canalizare menajeră! Există o investiţie de 20 de milioane de lei pentru modernizarea a 25 de kilometri de drumuri și ulițe în toate satele.

Drumuri modernizate în localitatea Meseşenii de Jos prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL II)

Lucrări de la bugetul local

La fel, cu bani de la bugetul local, s-a încercat modernizarea şi dotarea cu mobilier şi echipamente a unor parcuri şi spaţii de joacă. Primăria a amenajat două terenuri de minifotbal cu gazon natural. Primul se află chiar în apropierea Primăriei, iar al doilea se află în curtea şcolii din Meseşenii de Sus.

Tot cu banii de la bugetul local, recent, a fost achiziţionat un echipament foarte util pentru comunitate, o sărăriţă pentru lucrările de deszăpezire.

Vine şi canalizarea – una dintre investiţiile mult aşteptate de comunitate!

Primarul Bogdan Bercean şi echipa sa speră multe de la “Anghel Saligny”, astfel că Primăria Meseşenii de Jos a depus nu mai puţin de 8 proiecte de investiţii, în valoare de peste 185 de milioane de lei, adică peste 37 de milioane de euro!

Cele opt proiecte au fost structurate în două părţi importante: finalizarea infrastructurii rutiere şi mult aşteptata reţea de canalizare menajeră!

S-a depus un proiect de modernizare a categoriei de drumuri comunale (peste 5 kilometri), care facilitează legăturile cu unele sate din comune învecinate: Meseşenii de Sus – Şeredeiu, Meseşenii de Jos – Şeredeiu, Meseşenii de Sus – Horoatu Crasnei şi Aghireş – Panic.

Drumuri modernizate în localitatea Aghireş prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL II)

În vederea  dezvoltării comunei, Primăria doreşte să deschidă cât mai bine orizonturi către Centura Zalăului. Ca urmare, vor fi construite şi două poduri, ambele în localitatea Aghireş: unul peste Valea Răchişorii şi unul peste Valea Miţii (ambele în zona centurii).

Pentru creşterea confortului cetăţenilor, administraţia locală vrea să ofere cât mai multe utilităţi, iar una dintre cele mai importante este canalizarea. În acest sens, Primăria a depus pe Programul “Anghel Saligny” nu mai puţin de patru proiecte pentru înfiinţarea unor reţele de canalizare în cele patru localităţi.

Şcoli la standarde europene în toată comuna

Pentru dezvoltarea sistemului educațional din comună, primarul Bogdan Alexandru Bercean a mai câștigat un proiect finanțat tot din fonduri europene, în valoare de 862,525 lei. Prin acest proiect toate școlile și grădinițele din comuna Meseșenii de Jos vor fi dotate cu mobilier nou, echipamente IT și materiale didactice.

Fiecare unitate de învățământ din comună – 3 școli și 3 grădinițe, au sisteme performante de supraveghere cu camere video pentru siguranța copiilor. Comuna Meseșenii de Jos face parte din programul guvernamental prin care preșcolarii și elevii primesc zilnic câte o masă caldă. Astfel că cei 177 de copii – preșcolari și elevi primesc în fiecare zi un meniu complet – ciorbă, felul doi și desert.

Iată că, primarul Alexandru-Bogdan Bercean, prin prisma implicării și realizărilor sale din cele două mandate la cârma destinelor comunei Meseșenii de Jos, se validează categoric, în acest an electoral pentru a fi din nou ales în funcția de primar la alegerile locale din 9 iunie.

Noi îi dorim succes și reușite în toate cele care și le-a propus!

 

You may also like

Leave a Comment