Responsive Menu
Add more content here...


Povestea bunei administrații la Agrij merge pe mai departe cu primarul Ștefan Berar la cârmă

Au început lucrările la unul dintre cele mai mari proiecte de investiţii din istorie comunei, ce prevede modernizarea infrastructurii rutiere

by Tiberius NICODA
0 comment 593 views
A+A-
Reset

Cu o abordare pragmatică și orientată către rezultate, primarul comunei Agrij – Ștefan Berar -, care recent a câştigat clar al doilea mandat, a realizat o serie de proiecte de succes pentru comunitate, contribuind la modernizarea infrastructurii, îmbunătățirea serviciilor publice și stimularea economiei locale.

Prin eforturile sale și a echipei administrative pe care o conduce, a reușit să aducă schimbări semnificative în viața oamenilor din Agrij și să transforme comunitatea într-un loc mai prosper, mai prietenos și atractiv pentru toți locuitorii.

Pe data de 28 martie 2024, primarul Ştefan Berar a emis ordinul de începere a lucrărilor la unul dintre cele mai mari proiecte din istoria comunei Agrij. Acesta priveşte modernizarea infrastructurii rutiere din cele două localităţi ale comunei – Agrij şi Răstolţu Deşert. Valoarea investiţiei este de circa 12 milioane de lei, finanţarea fiind obţinută pe “Anghel Saligny”.

În cadrul proiectului se vor moderniza aproximativ 12,5 km de drumuri aflate atât în intravilanul, cât şi în extravilanul comunei. Sunt vizate 5 sectoare de drumuri din cele două sate. Astfel, se vor asfalta sectoarele: Osos Măgura Secături (2.783 m), DC 72 – Comoroaia – Şugăreasa - Dealu Rătesei - Gura Rătesei – Arinii Mulţi (4.396 m), Sub Cehal (1.656 m) cu La Niculiţa (572 m), Dealu Mocanilor (1.717 m) şi Unchiu Calului – Drumul Oilor (1.376 m).

Altminteri, s-au și început lucrările pentru trei sectoare de drum dintre cele amintite mai sus – La Niculiţa, Sub Cehal și Şugăreasa. În cel mai scurt timp, vor fi începute și lucrările la sectoarele de drum din Răstolţu Deşert și Dealu Mocanilor.

Primarul Berar Ștefan a făcut eforturi considerabile pentru a reuşi întăbularea mai multor sectoare de drum, însumând aproape 30 km, drumuri care vor fi modernizate. Firma care a câştigat licitaţia a început deja lucrările, atât în Răstolţu Deşert, cât şi în Agrij.

Primăria Agrij mai are depus la AFIR un alt proiect de modernizare a aproape 13 km de drumuri agricole ce urmează a fi pietruite. După finalizarea celor două proiecte, aproape 90% din tot ce înseamnă drumuri agricole vor fi modernizate.

“Iată că, în ultimii 30 de ani, s-a reușit ca aproximativ 20 de kilometri de drumuri şi străzi să fie asfaltate. Noi reuşim, doar într-un singur proiect, să modernizăm 12,5 kilometri. Dacă în trecut lucrările de asfaltare s-au făcut doar într-un singur strat de asfalt, în proiectul care se derulează sub actuala administrație promitem calitate și realizarea infrastructurii astfel încât aceasta să corespundă normelor tehnice și standardelor în vigoare. În funcţie de vreme, dacă totul va decurge bine, cred că până în toamnă proiectul va fi finalizat”, spune primarul Ştefan Berar.

Cu primarul Ștefan Berar în fruntea comunității, comuna a cunoscut un proces continuu de bunăstare și de modernizare. Îmbunătățirea infrastructurii, creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea economiei locale sunt doar câteva dintre realizările notabile ale acestei administrații.

Prin prisma realizărilor anterioare ale administrației, putem preconiza și perspectivele de viitor. Și da, într-adevăr, se vede că viitorul sună bine la Agrij!

Privind în urmă asupra realizărilor primarului Ștefan Berar în timpul mandatului său actual, de la preluarea funcției de primar în 2020, acesta a pus accent pe îmbunătățirea serviciilor publice și modernizarea infrastructurii în comuna Agrij.

Cu toate realizările notabile și remarcabile care au fost făptuite pentru comunitatea din Agrij de către administrația locală sub îndrumarea și oblăduirea primarului Ștefan Berar, ambițiile și dorința de a face mai mult, mai bine pentru cetățenii care l-au ales obligă ca povestea binelui să meargă mai departe.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 3 iulie.

You may also like

Leave a Comment