Responsive Menu
Add more content here...


Poţi ajunge la închisoare dacă circuli cu un vehicul neînmatriculat!

by Mihai POP
0 comment 12 views
A+A-
Reset

Polițiștii cu atribuții pe linie rutieră au constatat în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie, la nivel județean, 35 de infracțiuni de punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale


Reamintim conducătorilor auto că această faptă constituie infracțiune și se pedepsește.

Potrivit articolului 334 Cod Penal, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

De asemenea, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Totodată, tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, iar conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

You may also like

Leave a Comment