Responsive Menu
Add more content here...


Două fotbaliste din Sălaj s-au transferat în Bihor, la o echipă din Liga a II-a

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 75 views
A+A-
Reset

Pop Blanka şi Dimeny Kamilla au făcut pasul spre United Bihor, echipă ce evoluează în Liga a II-a. Însă, cele două jucătoare vor evolua pentru echipa U 15 a clubului, urmând ca de anul viitor să fie eligibile pentru echipa de senioare


Fotbalul feminin a avut o evoluţie impresionantă, atât în ţara noastră, cât şi la nivel global. În acest an, s-au înregistrat audienţe record, totul culminând cu meciul din semifinalele Ligii Campionilor, când la disputa dintre Barcelona şi Real Madrid au fost prezenţi în tribune peste 91.500 de spectatori.

Sigur, în România nu ne putem gândi deocamdată la asemenea audienţe, însă, fotbalul feminin a evoluat mult în ultimii ani, iar tot anul acesta, naţionala feminină a României a jucat pentru prima dată un meci în Bucureşti.

Fotbalul este foarte iubit şi în rândul fetelor şi tot mai multe tinere îşi îndreaptă atenţia spre “sportul rege”. Şi în judeţul Sălaj se cunoaşte o astfel de ascensiune şi chiar au apărut echipe de fete, la FK Kraszna sau Ladies Barcău Nuşfalău. Judeţul nostru are o reprezentantă şi pe prima scenă a fotbalului feminin. Anamaria Sălăgean este originară din comuna Gârbou şi evoluează pentru “U” Olimpia Cluj, echipă alături de care a câştigat deja campionatul României.

Alte două tinere fotbaliste din Sălaj speră să-i calce pe urme jucătoare de la Olimpia. Este vorba despre Dimeny Kamilla şi Pop Blanka. Cele două sălăjence au ajuns în curtea celor de la United Bihor, echipă din Liga a II-a.

Pentru momente, fetele noastre vor evolua pentru echipa U 15, urmând ca de anul viitor să fie eligibile pentru echipa de senioare. Dimeny Kamilla este din localitatea Crasna şi a evoluat la clubul FK Kraszna. Sportiva născută în 2008, a mai fost pregătită şi de antrenorul Tonko Robert, la Ladies Barcău Nuşfalău.

“Dimeny Kamilla în acest an va întări echipa U 15, iar la anul sperăm şi la debutul ei la echipa de senioare din Liga a II-a. Mulţumim părinţilor, Berta şi Feri pentru toată încrederea acordată şi că aţi ales United Bihor”, se arată în postarea clubului.

Şi Pop Blanka vine de la FK Kraszna. În ultima vreme, şi Blanka (n. 2008) a fost pregătită de antrenorul Tonko Robert la Ladies Barcău Nuşfalău.

“Pop Blanka, în acest an va întări echipa de U 15, iar la anul sperăm şi la debutul ei la echipa de senioare din Liga a II-a. Mulţumim părinţilor, Andi şi Erno pentru încrederea acordată şi că aţi ales United Bihor”, se arată într-un comunicat al clubului din judeţul vecin.

You may also like

Leave a Comment