Polițiștii sălăjeni vor fi la datorie pentru un sfârșit de an în siguranță

by Mihai POP
0 comment 42 views
A+A-
Reset

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au fost luate măsuri suplimentare pentru menţinerea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică la trecerea dintre ani


În perioada 29 decembrie a.c. – 2 ianuarie 2024, odată cu sărbătorirea trecerii în Noul An, la nivelul județului Sălaj va fi mobilizat un dispozitiv similar celui care a acționat în perioada Crăciunului.

Astfel, peste 260 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, precum și de la alte structuri vor fi la datorie, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Pentru un sfârșit de an în siguranță, zilnic, peste 50 de patrule de siguranţă publică vor acţiona pe raza județului Sălaj pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, iar efectivele de poliție rutieră vor utiliza autospecialele dotate cu aparatură radar, în vederea prevenirii excesului de viteză.

O atenție deosebită va fi acordată menținerii climatului de siguranță publică în noaptea dintre ani. Pentru ca trecerea dintre ani să aibă loc în linişte şi siguranţă, poliţiştii sălăjeni vor fi prezenţi în stradă, în zonele cu aflux mare de public sau în cele în care vor fi organizate manifestări cu prilejul Revelionului. Polițiștii sălăjeni vor patrula în zonele aglomerate, pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale și aplanarea stărilor conflictuale.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii rutieri vor acţiona pe drumurile publice din județul Sălaj, fiind folosite aparatele radar, aparatele etilotest, precum și aparatele drugtest, în vederea depistării conducătorilor auto care încalcă regulile de circulație.

Reamintim participanților la trafic să adapteze viteza la condițiile de drum, să respecte regimul legal de viteză, să manifeste atenție sporită în trafic și să respecte regulile de circulație și semnalele polițiștilor rutieri.

Poliţiștii sălăjeni recomandă tuturor cetăţenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie pentru a petrece în siguranţă!


RECOMANDĂRI PENTRU REVELION ÎN LINIȘTE ȘI SIGURANȚĂ:

 • Aveţi mare grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc.;
 • Asiguraţi-vă că aţi încuiat locuinţa când plecaţi de acasă ;
 • Nu permiteţi persoanelor necunoscute să intre în casa dumneavoastră, indiferent de pretextul folosit.
 • Vă recomandăm să nu comunicaţi tuturor date despre plecarea dumneavoastră pentru o perioadă mai lungă și nu postați pe rețelele de socializare aceste detalii. Puteți deveni victima hoților din locuințe!  
 • Nu folosiţi obiecte de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice decât în condiţiile şi în locurile permise de lege. Deţinerea ilegală a acestora se pedepseşte cu închisoare!
 • Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de aburii alcoolului;
 • Dacă plecați cu mașina, interesați-vă despre condițiile meteo și alegeți corect ruta. Puteți lua în considerare și rute de rezervă, ținând cont că valorile de trafic pot crește.
 • Asigurați-vă că autoturismul funcționează în regulă, că aveți valabile asigurarea obligatorie și inspecția tehnică periodică (I.T.P.).
 • De asemenea, vă reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.
 • Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv! Alcoolul este unul din principalii factori de risc când vorbim despre conducerea vehiculelor pe drumurile publice.
 • Respectaţi toate regulile de circulaţie, fie că sunteţi pieton sau conducător auto, indiferent de cât de mult vă grăbiţi. VIAŢA  ARE  PRIORITATE!

Suntem la datorie!

Când aveţi nevoie de noi, apelaţi cu încredere 112 – Apelul Unic de Urgenţă! – IPJ Sălaj.

You may also like

Leave a Comment