Polițiștii sălăjeni de la protecția animalelor vă informează despre obligațiile proprietarilor față de animale, pe timp de ger

by Mihai POP
0 comment 365 views
A+A-
Reset

Deoarece în ultima perioada gerul persistă în județul Sălaj, fiind afectate inclusiv animalele de curte sau de companie, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj informează cetățenii despre obligațiile legale în ce privește îngrijirea acestora, pentru a le asigura condiții corespunzătoare


Pentru ca animalele pe care le dețineți să nu fie afectate de ger, trebuie să le asigurați un adăpost corespunzător, acoperit, astfel încât acestea să nu fie nevoite să doarmă în zapadă, în apă sau în mizerie.

Dacă animalele sunt ținute într-un spațiu neîncălzit, apa trebuie schimbată la câteva ore, deoarece îngheață foarte repede, iar hrana trebuie pusă într-un bol, nu aruncată în zăpadă.

În situația în care prezintă degerături sau sunt inactive, prezentați-le de urgență la un cabinet veterinar. Este foarte important să aibă posibilitatea de mișcare și să simtă afecțiune, pentru a trece mai ușor peste stresul provocat de temperaturile scăzute.

Amintim faptul că, potrivit prevederilor legale, „deţinătorii de animale au obligaţia de a asigura acestora, în funcţie de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă şi categorie de producţie, următoarele:

a) un adăpost corespunzător;

b) hrană şi apă suficiente;

c) posibilitatea de mişcare suficientă;

d) îngrijire şi atenţie;

e) asistenţă medicală.”

Menționăm că, legea pentru protecția animalelor prevede o sancțiune cu amendă între 3.000 și 12.000 de lei pentru nerespectarea acestor obligații.

You may also like

Leave a Comment