Responsive Menu
Add more content here...


Poliția din Șimleu Silvaniei are șef nou de la 1 iulie – pe tânărul Paul Chirilă de la Anticorupție

Funcția a fost ocupată prin concurs de către subcomisarul de poliție Chirilă Paul Nicolae cu nota 9,35

by Mihai POP
2 comments 1,2K views
A+A-
Reset

Interimatul împuternicirilor la șefia Poliției din Șimleu Silvaniei s-a încheiat! Funcția a fost ocupată de la 1 iulie cu acte în regulă de tânărul subcomisar Paul Chirilă, de 29 de ani, în urma concursului organizat în această primăvară. După o lungă perioadă în care Poliția Șimleu Silvaniei a fost condusă de un șef interimar numit, fără concurs, ca urmare a pensionării fostului şef, comisarul de poliţie Dorin Dumitru Domşa, în 2022.

 

Experiență la Investigații Criminale și la Anticorupție

Paul Chirilă are o experiență profesională valoroasă, pe lângă nota meritorie cu care a câștigat concursul.

Imediat după absolvirea Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, ale cărei cursuri le-a urmat în perioada 2013 – 2016, Paul Chirilă a activat ca ofițer de poliție în cadrul Poliției orașului Jibou – Formațiunea de Investigații Criminale, până în decembrie 2017. Apoi, până în 2020, a fost ofițer de poliție în cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj. În perioada 2022 – 2024 a fost ofițer specialist în cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sălaj.

Sunt așteptări ca Paul Chirilă să vină cu o abordare pragmatică, pe măsura instruirii și experienței sale, dar și cu energia unui șef tânăr. Până la urmă, omul sfințește locul și în mod clar stabilitatea unei funcții de conducere, oricare ar fi ea, se regăsește în eficiența muncii, în rezultate și în predictibilitatea pentru siguranța comunității pe viitor, spre binele acesteia.

 

Istoria interimatului la șefia Poliției din Șimleu Silvaniei

 

Începând din 1 decembrie 2022, Ioana Rus a fost împuternicită de către Poliţia Română în postul de şef al Poliţiei orașului Șimleu Silvaniei pentru o perioadă de 6 luni. La doar 36 de ani, atunci, Ioana Rus avea o experiență de aproximativ 15 ani în structurile operative ale MAI, respectiv în serviciul rutier, ordine publică și investigații criminale, având acum gradul de inspector principal.

La 25 octombrie 2023, IPJ Sălaj a demarat concursul pentru ocuparea funcției de șef al Poliției orașului Șimleu Silvaniei. S-a prezentat atunci un singur candidat, care a și picat examenul psihologic.

În aprilie 2024 s-a organizat un nou concurs, de data aceasta cu succes, funcția revenindu-i lui Paul Chirilă.

Tristele experiențe ale unor concursuri eșuate și nesfârșitele interimate caracterizează din păcate sistemul polițienesc din întreaga țară. Cel puțin, la Șimleul Silvaniei ghinionul s-a spart!

You may also like

2 comments

Adi 10 iulie 2024 - 17:02

Felicitari! Mult succes!

Reply
Dani 10 iulie 2024 - 17:03

Mult succes!

Reply

Leave a Comment