Responsive Menu
Add more content here...


PNL are termen pentru a-şi stabili candidaţii la alegerile locale – 1 martie

by Andrei IACOB
1 comment 23 views
A+A-
Reset

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, după ședința Biroului Executiv, că PNL a decis data de 1 martie termen limită pentru desemnarea candidaților la locale, atât în București, cât și în celelalte municipii. El a spus că în cadrul sondajului intern, vor fi analizați și candidați din afara PNL


„Am discutat de pregătirea alegerilor locale și am stabilit ca termen limită pentru desemnarea candidaților de primar, în fiecare localitate, data de 1 martie, urmând ca după 1 martie, să începem în forță precampania, prin Campania de strângeri de semnături și lansarea programelor de candidatură locală”, a declarat premierul Ludovic Orban, luni, după ședința Biroului Executiv al partidului.

La nivelul filialei PNL Sălaj, încă se fac calcule, se fac sondaje şi se poartă discuţii pentru a stabilii cei mai buni candidaţi pentru alegerile locale din vara acestui an.

Dacă iniţial au fost anunţaţi 4 candidaţi în cursa internă a PNL Sălaj pentru stabilirea candidatului la Primăria Zalău, Sorin Mureşan, Otto Haler, Adrian Margin şi Vasile Bulgărean.

În acest moment în cursă au mai rămas doar doi candidaţi – Vasile Bulgărean şi Adrian Margin. Ceilalţi doi liberali, Otto Haller și Sorin Mureșan s-au retras din competiţia internă.

De menţionat că în sondajele pe care le realizează PNL vor fi măsuraţi şi persoane din afara partidului, spre exemplu Ionel Ciunt, candidatul PSD.

PNL s-a jucat de-a candidatul în 2016 şi a pierdut Primăria Zalău

Ionel Ciunt a devenit primarul Zalăului dupa ce l-a bătut la o diferenţă de 20 de procente pe Radu Căpîlnaşiu la alegerile locale din 5 iunie 2016.

PNL Sălaj a făcut multe “gafe” înaintea alegerilor locale din Zalău. Cea mai mare a fost schimbarea candidatului pe ultima sută de metri.

După 12 ani în fotoliul de primar al Zalăului, Radu Căpîlnaşiu a ajuns să fie izolat în partid, a predat conducerea PNL Zalău, a demisionat din poziţia de consilier judeţean, iar acum lucrează la Compania de Apă.

Cine şi-a anunţat candidatura la funcţia de primar al Municipiului Zalău?

Primul care a declarat că va candida la funcţia de primar al Zalăului este actualul edil, Ionel Ciunt care se află la primul mandat câştigat în iunie 2016, din partea PSD.

Ionel Ciunt se dovedeşte un candidat puternic pentru ceilalţi aspiranţi la acest fotoliu, lucru constatat şi în declaraţiile celorlalţi lideri politici din Sălaj.

În cei trei ani de mandat ca şi primar al Zalăului – Ionel Ciunt – a semnat nu mai puţin de 27 de contracte pe fonduri europene, însumând circa 100 de milioane de euro, bani cu care oraşul se dezvoltă într-un ritm accelerat.

Al doilea candidat care şi-a anunţat intenţia de a candida pentru Primăria Zalău este Carmen Olar din partea USR Zalău.

Olar este profesor de fizică și astronomie, doctorand al Universității Babeș-Bolyai. A realizat proiecte și acțiuni în domeniul învățământului, turismului, dezvoltarea orașului și creșterea calității vieții în orașul nostru.

Al treilea candidat vine de la o formaţiune politică nou înfiinţată, Platforma Social Liberală, iar candidatul propus de PSL pentru Primaria Zalăului este Adrian Buda.

Adrian Buda a mai candidat pentru funcţia de primar al Zalăului în anul 2012 pe listele PNCŢD, când a obţinut un scor puţin peste 3%.

You may also like

1 comment

ion 22 January 2020 - 15:34

ungure te plictesti la citadin, de ce nu semnezi cu numele de bozgor arhur szekely?

Reply

Leave a Comment